S nadsázkou se dá říci, že tady máme jeho pokračování. Nicméně s názvem Dva z jednoho kraje. A v případě basketbalového čtvrtfinále Kooperativa NBL mezi Pardubicemi a Svitavami jistě nepůjde o estrádu, ale spíš o příběh z dramatické dílny. Série vypukne už dnes na Dašické. Ve vyprodané hale.

AGRESIVNĚJŠÍ SVITAVY
Ještě nikdy v historii se nejednalo o tak důležitý zápas jako dnes. Utkání základní části jsou oproti play off nudou. Američané by o tom mohli vyprávět ságy…

„Svitavy pod novým trenérem hrají o poznání agresivněji. Faktem však je, že mají úplně jiné klíčové hráče: Marko, Slezák… To jsou hodně zkušení hráči, kteří hráli i o titul. Dobře vědí, kdo ze soupeřů jak hraje. Celkově bych řekl, že Svitavy hrají dobrý basketbal. Po skončení nadstavby jsem hráčům říkal: Máme před sebou play off, to je čas, na který se všichni těší – hráči i fanoušci. Věřím, že všichni budou mít hlad, že budeme mít tuto mentalitu," přemítá pardubický kouč Levell Sanders.

RESPEKT I ODHODLÁNÍ
Na straně Turů se na startu série nejčastější objevují dvě slova. Na jedné straně je to pokora, protože jsou si velice dobře vědomí mimořádné kvality, jaká se proti nim postaví. Na straně druhé však i sebedůvěra a víra ve vlastní schopnosti podpořené zdařilými výkony v nadstavbové skupině. Svitavy prostě nehodlají hrát v sérii roli stafáže, která bude přihlížet všeobecně očekávanému pardubickému postupu.

„Žádný alibismus," zní heslo trenéra Lubomíra Růžičky, který před prvním čtvrtfinále neustále zdůrazňuje. „Nepřipouštíme se, že série skončí 0:4 a my budeme slavit sedmý flek. To v žádném případě." Možná se to někomu zdá až přehnaně odvážné, nicméně svitavské odhodlání je sympatické.

Pardubický rozehrávač Lukáš Kotas. Takhle bránil soupeře v duelu s mmcité Brno.
Beksa i Tuři mají sebevědomí na rozdávání

Program čtvrfinále
1. zápas – úterý 11. dubna: Pardubice – Svitavy od 18.00
2. zápas – středa 12. dubna: Pardubice – Svitavy od 18.00
3. zápas – pondělí 17. dubna: Svitavy – Pardubice od 18.30, vysílá ČT sport
4. zápas – středa 19. dubna: Svitavy – Pardubice od 18.00

Případná další utkání:
5. zápas – sobota 22. dubna: Pardubice – Svitavy od 17.00
6. zápas – středa 26. dubna: Svitavy – Pardubice od 18.00
7. zápas – sobota 29. dubna: Pardubice – Svitavy od 17.00

BK JIP Pardubice - BK Armex Děčín 65:67
Porazí basketbalisté Pardubic svitavského soka 4:0 na zápasy?