Po rozehrávači Richardu Williamsovi, o jehož příchodu klub informoval v polovině června, vyztuží sestavu Beksy druhý Američan. Benjamin působil v NCAA (divize I) v týmu Oregon Ducks. Do Evropy odešel v roce 2016 a ve své první sezoně oblékal dres dánského klubu Bakken Bears. Uplynulou sezonu 2017/2018 strávil v makedonském klubu KK Blokotehna Gevgelija. Střádal průměrně 15 bodů, 5,5 doskoku, 2,4 asistence na zápas. Trojky střílel s úspěšností 36% trestné hody s 82%. V Balkánské lize měl ještě lepší statistiky a dokonce byl zvolen nejužitečnějším hráčem soutěže!

„Máme velkou radost, že k nám přichází Dwayne Benjamin. Jedná se o talentovaného atletického hráče na pozici vyššího křídla. Zároveň je dobrým obráncem. V případě potřeby dokáže alternovat v menší sestavě i na pozici 4,“ glosoval generální manažer Martin Marek.

Podobně nadšeně hovořil i samotný hráč.

„Jsem velmi šťastný, že se mohu připojit k organizaci BK Pardubice. Vím, že Pardubice jsou úspěšný klub a moc se těším, že mu pomohu, aby pokračoval po vítězné cestě. Mám rád rychlý basketbal, věřím, že takový se líbí i fanouškům. Právě na ně se moc těším, stejně jako na to, že poznám kulturu České republiky. A samozřejmě i na to, že budeme vyhrávat,” uvedl americký basketbalista.

TLAPU NA TO... Čeští basketbalisté se budou muset rvát v pátek i v pondělí jako lvi.
Lvi budou čelit plné palbě. Dvakrát