Našel byste pro oba zápasy společnou charakteristiku?
Stoprocentně. Především v tom, s jakou taktikou Ústí k zápasům přistoupilo. Hráči soupeře ucpávali vnitřní prostor s tím, že nechávali většinu našich kluků volných. Hlavně rozehrávače i pivoty. S jasným cílem: doufali, že my nebudeme z dálky dávat a oni si odražené míče doskočí. Chtěli nás zaskočit, a to se jim bohužel podařilo.

Upřímně, čekal jste tak perné šichty, s vítězem „jen“ nadstavbové skupiny A2?
Rozhodně jsme nepočítali s tím, že vyhrajeme čtyři zápasy a nejlépe všechny o třicet. Traduje se, že kdo hraje A1 měl by mít výhodu. Na druhou stranu, když je jednoznačný favorit, tak jeho protivník nemá absolutně co ztratit. Navíc na venkovní palubovce může jenom získat. Měli v hlavách, že je čekají dva zápasy v domácím prostředí, a tak hráli strašně uvolněně. Na rozdíl od nás.

Mohla ta svázanost zapříčinit střelecká sucha ve všech čtvrtinách prvního duelu a dvě pětiminutová ve druhém?
Určitě nějaká nervozita se v našem podání objevila, ale na to se nemůžeme v žádném případě vymlouvat. Nejsme žádní nováčci v play off. Ba naopak. Máme velmi zkušený tým, což jsme dokazovali po celou dlouhodobou část. Tak proč by nás mělo čtvrtfinále s papírově slabším celkem takhle rozhodit. Ale (zamyslí se)…

Co máte na jazyku?
Víte, je to play off, kde se rozhoduje o úspěšnosti celé sezony. Bojovnost se šponuje na maximální obrátky. Počítá se každý získaný balon či každá ztráta. Podle mě to bude neúprosná bitva až do konce série.

Prohrávat 0:2 by bylo smrtící. Jak jste rádi za výhru doslova vyrvanou z palubovky haly Dašická?
Doufám, že to bude jenom naše plus. Že nás takto vydřené vítězství nakopne. Měli jsme dobrý konec nadstavbové části, kdy jsme porazili Nymburk a vyhráli v Děčíně. Možná jsme trochu vzlétli do oblak. Tak snad nás takhle zkušenost vrátí na zem. A uvědomíme si, že nám nikdo nedá nic zadarmo. A je tu ještě jedna věc. Výhra o bod je pro psychiku, a po takovém průběhu, důležitější než smáznutí soka.

Jaké plyne z domácích zápasů ponaučení do nedělního a pondělního duelu?
Musíme zrychlit pohyb, abychom se lépe dostávali do střel. Hlavně být připraveni na to, že nám to tam zase nemusí padat zvenku a připravit si záložní varianty. Zkrátka urvat to jinak.

BEKSA VE ČTVRTFINÁLE1. zápas: Pardubice – Ústí nad Labem 76:80
2. zápas: Pardubice – Ústí nad Labem 76:75
3. zápas: neděle 15.4. od 18.00 Ústí nad Labem – BK JIP Pardubice
4. zápas: pondělí 16.4. od 18.00 Ústí nad Labem – BK JIP Pardubice
případně
5. zápas: čtvrtek 19.4. od 18.00 BK JIP Pardubice – Ústí nad Labem
6. zápas: neděle 22.4. od 18.00 Ústí nad Labem – BK JIP Pardubice
7. zápas: čtvrtek 26.4. od 18.00 BK JIP Pardubice – Ústí nad Labem