Stalo se tak i ve 2. kole MČR v thajském boxu. Macak´s gym Pardubice vyslal do bojů sedmičlennou výpravu, ve které nechyběla řada debutantů. Jejich vystoupení okomentuje trenér Michal Gruber.

Hana Lungriková: soupeřkou jí byla ve váze do 60 kg zkušená Částková (Hanuman gym Praha). Vítězkou se stala v poměru 2:1 na body čistěji bojující Lungriková. V dalším duelu narazil její dobrý boxing na lokty kvalitně pracující prostějovské Hamalčíkové. Odpočinutá Hanačka i přes velmi dobrý výkon naší závodnice vyhrála na body.

Lukáš Burkoň: vyzval k zápasu do 63,5 kg Bednáře ( Muay Thai Brno). Zápas byl veden ve velkém tempu, když jej okořenilo hned několik tvrdých a přesných zásahů z obou stran. Možná až přesnější třetí kolo v podání zápasníka z Brna rozhodlo o naší těsné prohře 1:2.

Daniel Podrazil: náš první nováček mezi šestnácti provazy se střetl s Partlem. A se se svým prvním zápasem se popasoval více než dobře. Na svou váhu 63,5 kg je Dan hodně vysoký a prakticky po celý zápas se mu dařilo držet soupeře na distanc a tvrdě zasahovat. Zvítězil 3:0 na body.

Aleš Sokolovič: měl ve váze do 61 kg impozantní nástup proti Lubomíru Holíkovi (Gauner club Jihlava). Highkick a pushka na hlavu soupeře, to byl dobrý vklad do pokračování Alešova prvního zápasu. Bohužel zatímco jeho protivník strmě stupňoval tempo, náš borec odpadl a po tvrdých zásazích ve druhém kole už nebyl trenéry vpuštěn do poslední části.

Phuc Nguyen Tiep: bojoval ve váze do 72,5 kg a svou závodní premiéru zvádl na jedničku. Porazil Brabce (Thaibox Praha) 3:0 na body. Dominoval ringu a dokázal si pohlídat všechny ataky vyššího soka. S velkým přehledem.

Josef Marko: ve svém debutu dokázal prosadit přesně to, co ho ctí na tréninku. Přesnost a tvrdost ho neopustily ani v jeho prvním soutěžním klání. Ve váze do 69,85 kg totiž za kratší konec provazu tahal Šlechta (Hanuman gym Praha). O bodovém vítězství Marka nemohlo být pochyb.

Dmytro Rashki: našemu borci nenastoupil soupeř, který byl zdravotně indisponován z předchozího boje.