Fanoušci vytvořili jedinečnou atmosféru a dokázali, že Pardubice mají fanklub, za který se nemusí stydět.

„Ze zápasu mám výborný pocit. Šli jsme do toho s tím, že musíme vyhrát, to se nám i nakonec povedlo. Jsem spokojený, kluci ze sebe vymačkali maximum," sdělil hlavní trenér a hráč pardubického týmu Petr Kalhous.

Pardubičtí Stallions se letošní rok vrátili do nejvyšší soutěže, kde se na hřišti střídá jedenáct hráčů od každého týmu.

Výborná sezona

„Celá sezona byla taky velice výborná. První rok hrajeme jedenáctku, zvládli jsme to s dobrou bilancí. Vlastně jsme čtyřikrát vyhráli a dvakrát prohráli. Naše prohry neznamenaly nic katastrofálního. Prohráli jsme s Lions, které ostatní týmy porážejí i o třicet bodů. My jsme s nimi v podstatě tři čtvrtiny zápasu vedli a nakonec jsme prohráli o osm bodů. Není to nic tragického prohrát s týmem, který má spoustu Američanů. My teda máme taky jednoho Američana. A prohra s Ostravou se prostě stala, ale není to vůbec strašné," řekl Kalhous.

„Celá sezona pro nás byl krok dopředu, postoupili jsme výš a určitě to pro nás byl přínos," zakončil pro náš Deník Petr Kalhous a dodal, že pro ty, kteří by měli zájem se na americký fotbal podívat, vyzkoušet si ho, budou v září připraveny nábory.

(mm)