Patří i tradičnímu semináři moderního sportovního karate. V Hanušovicích se mimo začalo bojovat o medailové příčky v Lize ČR 2013. A pardubický Sokol nemůže na těchto akcích chybět.

„Skolení" bylo rozděleno  na dva nabité víkendy. Ten první se cvičilo ve dvou skupinách, v jedné technický program a ve druhé skupině, se nacvičovaly bojové variace. Druhý víkend už přišly na řadu boje a sparingy (lehká forma bojů). Po ukončení hlavní části turnaje se pokračovalo velmi zajímavým úsekem. Čtyři vysoké pasy se střetly s osmnácti borci, jak ve sparingu tak sportovním boji. I zde měly Pardubice zastoupení v podobě Adama Knajbla.

Formy – Kontra Set: 3. Knajbl, Set: 1. Krejzlová,  Quinta: 1. Krejzlová,  Prima: 4. Švienty. Boje – muži absolutní: 1. Knajbl, ženy absolutní: 3. Krejzlová, muži žluté pásy: 3. Švienty, muži žlutí pod 16 let: 1. Brokl, 2. Vachek, 3. Goláň.       
Celkově pardubický oddíl nashromáždil na ligovém turnaji celkem 36 bodů.

Získané zkoušky na Zimním semináři: Zítka – 10. Kyu (první žlutý pás), Švienty – 9. Kyu (druhý žlutý pás), Zeman – 8. Kyu (druhý žlutý pás).
„Z důvodu nízké účasti našich členů se oddíl neumístil na první pozici. Na sruhou stranu se potvrdilo se, že málo je někdy více. Nasbírali jsme dost zkušeností a vyzkoušeli spoustu nových technik," hodnotil závodník a trenér v jedné osobě Adam Knajbl.