BK JIP Pardubice – Sluneta Ústí nad Labem 84:81 (28:19, 47:37, 70:57).
Body: Burnett 21, Pandula 13, Švrdlík 12, Martin 9, Kohout 8, Půlpán 7, Nečas 6, Walker 5, Kent 3 – Robinson 22, Singletary 18, Pecka 13, Svejcar 11, Treadwell 6, Wolfram 5, Šteffel 4, Šotnar 2. Rozhodčí: Hošek, Kec, Komprs. Fauly: 22:17. Trestné hody: 18/12 – 21/17. Trojky: 6:6. Doskoky: 36:34.

První tři koše dali domácí dlouháni a po necelých čtyřech minutách vedli dvojciferným rozdílem (13:2). Za téměř celých sedm minut dovolili hostům pouhých sedm bodů. Jenže v závěru první čtvrtiny se Ústí rozstřílelo a palebnou formu si přeneslo i do druhého kvartálu. A po třech minutách se přiblížilo na rozdíl pouhých dvou bodů. Na dostřel se drželo do závěru poločasu, který naopak vyšel skvostně Bekse.

Po výměně stran si Východočeši znovu nabytý dvojciferný plus dlouho hlídali. Ve třetí čtvrtině odskočili soupeři i na patnáct. V závěrečné epoše pláchli Slunetě na dvacet bodů, ovšem ta jim odpověděla jedenáctibodovou šňůrou. Hosté v poslední minutě stáhli na dva body, ale více jim domácí už nedovolili.

Hlasy po utkání
Tomáš Bartošek (trenér BK JIP Pardubice):
"Vstoupili jsme dobře do zápasu. Hráli jsme s energií, s chutí hrát dopředu. V závěru první čtvrtiny si Ústí zvyklo na naší rychlost, ale přesto se náš náskok dostal přes 15 bodů. V druhém poločase jsme zápas, i přes problémy s fauly, kontrolovali. Ovšem 4 minuty před koncem jsme ztratili koncentraci, začali kupit ztráty a zcela jsme vypadli z tempa. Ústí to nakoplo, dostali se na kontakt, ale naštěstí neměli čas na zvrat v utkání. Konec zápasu se nám hrubě nevydařil. Toho se musíme vyvarovat a hrát vždy naplno celých 40 minut."

Viktor Půlpán (hráč BK JIP Pardubice):
"Začátek zápasu byl výborný, bohužel druhá polovina a zejména její závěr byl z naší strany hrozný. Věděli jsme, že soupeř bude hrát zejména přes americké hráče, tři čtvrtiny se nám dařilo jejich hru eliminovat. Poté jsme však začali hru příliš zpomalovat a vypadli jsme z tempa. Soupeř se chytil, my jsme začali být nervózní, ale naštěstí jsme výhru udrželi."

Antonín Pištecký (trenér Ústí n. L.):
"Čekal jsem, že budeme mít velmi těžký vstup do utkání, protože je velice těžké 5 novým cizincům vysvětlovat, že je zde v Pardubicích čeká absolutně jiná obrana než v přípravě proti snažším soupeřům. Naštěstí jsme se byli v druhé čtvrtině schopni vrátit do zápasu. Bohužel jsme za stavu, kdy jsme ve druhé čtvrtině prohrávali o tři body, nedokázali proměnit 3-4 lehké volné trojky. Do druhé půlky jsme chtěli jít velmi agresivně, bohužel se nám to začalo dařit až v poslední čtvrtině. To mně je trošičku líto, protože si myslím, že kdyby se nám to dařilo již od třetí čtvrtiny, tak jsme dnes mohli slavit výhru my. Celý zápas jsme si dokázali pohlídat obranný doskok, ale bohužel jsme v prvním poločase neuhlídali rychlé protiútoky Pardubic. V prvním poločase byly body z protiútoků 19-0 pro Pardubice. V poslední čtvrtině se nám v tomto ukazateli dařilo více a v této statistice jsme domácí předčili. Pramenilo to z naší agresivní obrany."

Ladislav Pecka (hráč Ústí n. L.):
"Tři čtvrtiny jsme byli jasně horším týmem. Absolutně jsme nevěděli co hrát na útočné polovině. Domácí na nás byli připraveni a z toho pramenily naše jednoduché chyby a ztráty. Pardubice vedly o 20 bodů, ale jsem rád, že jsme se nezbláznili a v závěru se nám podařilo zdramatizovat utkání. Nezasloužili jsme si vyhrát za výkon v prvních třech čtvrtinách, ale musím ocenit sílu týmu, že jsme se nesložili a věřím, že na tom můžeme stavět."