Motivace plná nádrž… Pardubičtí basketbalisté se dnes klubovým autobusem vydají k soutoku Labe a Ploučnice, aby zakončili kalendářní rok 2015. Ve druhé čtvrtině základní části zatím tápají a tak v podvečer mají ideální příležitost spravit si náladu. Má to však jeden háček. Spíše hák… Hrají totiž na palubovce vedoucího týmu. Děčín navíc prohrál pouze dvakrát, zatímco jejich soupeř již sedmkrát. Včetně prvního vzájemného střetu této sezony v Kooperativa NBL.

Dnes 17.00: BK Armex Děčín (1. místo) – BK JIP Pardubice (4. místo), ČT sport.

Beksa má zatím překvapivě lepší venkovní bilanci, když prohrála třikrát, oproti čtyřem domácím výpadkům. Jenže v Děčíně je pokaždé přichystáno bouřlivé prostředí, kterému se trefně přezdívá Bílé peklo. No a když se k tomu připočte oficiální označení Válečníci, je jasné, že Pardubice čeká ohnivá bitva…

„Děčínský tým si udržuje konstantní vysokou výkonnost. Samozřejmě, odehrál několik zápasů, které vyhrál rozdílem jednoho či dvou bodů, v některých utkáních i díky střelám v poslední sekundě, takže měl i štěstí. Na druhou stranu, štěstí se přiklání k týmu, který mu jde naproti. My jsme se v předchozím období potýkali s nevyrovnanými výkony: jeden zápas jsme vyhráli, v dalším jsme se trápili na útočné polovině hřiště. Naší snahou pochopitelně nyní bude navázat na úspěšnější zápasy, v útočné fázi si vypracovávat dobré střelecké pozice a stabilizovat naše výkony," přeje si pardubický kormidelník Dušan Bohunický.

První muž lavičky se ale bude muset obejít bez čerstvého čtyřicátníka Levella Sanderse, který laboruje s ramenem. A ve hvězdách je start kapitána Lukáše Kotase.