V přímém duelu o extraligové finále se bojovalo „na krev". Vždyť teprve až před poslední jízdou závodu byl mezi soupeři větší než čtyřbodový rozdíl.

„Rozhodly maličkosti jako třeba ta skutečnost, že defekty jezdců soupeře byly určitě bolestnější než defekty našich. Určitě připravily soupeře o vyšší počet bodů. Navíc ve druhé polovině závodu se vypjal k výbornému výkonu Aleš Dryml a jako jediný dokázal porazit do té doby bezchybné hvězdy soupeře, Žagara a Dudka," poznamenal Petr Moravec, tiskový mluvčí Zlaté přilby.
Manažer Lubomír Vozár nevyzdvihoval nikoho.

„Bojovali všichni, každý bod byl v závodě důležitý."
Moravec však jedno jméno zdůrazňuje – polský jezdec Stanislaw Burza.
„Na poslední chvíli nahradil Dána Lasse Bjerreho. Večer pomoc přislíbil a brzy ráno vyrazil do Pardubic. A v závodě pomohl osmi body."
Čeští jezdci z pardubické „továrny" na talenty Tomáš Suchánek a Václav Milík vybojovali v Miškolci postup ze druhého místa do finále letošního mistrovství Evropy na ploché dráze dvojic.

Na úvod porazili 4:2 na domácí dráze favorizovaný pár Maďarska a pak postupně dvojice Slovenska, Rakouska a Velké Británie poměrem 5:1. To jim dalo již po dvou třetinách závodu jistotu postupu. V předčasném finále pak remizovali s Lotyši. Jinak Suchánek se stal jediným jezdcem, který Lotyše dokázal porazit a to i přesto, že posledních pár metrů jízdy absolvoval se zadřeným motorem. Naši si pak ve své poslední jízdě poradili ještě i s Itálii 5:1.  Souboj o celkové první místo tak rozhodl duel Lotyšska s třetím Maďarskem. Reprezentanti pobaltské země zdolali domácí lepším poměrem než Češi. A to rozhodlo.