„Na funkci předsedy už znovu nekandidoval Pavel Studnička (viz foto)," vysvětlila trenérka Eva Hrdinová.
Nabízí se tak otázka, proč dosavadní předseda složil funkci. „Nepodařilo se mi to, co jsem si ve své funkci předsevzal a co jsem opakovaně členské základně sliboval," uvedl jeden z důvodů trenér Pavel Studnička. Naráží tak na plán rekonstruovat tribunu Městského atletického stadionu. „Měli bychom tak možnost trénovat při nepříznivém počasí v krytém prostoru. Jedenáct let mi někdo něco slibuje, ale nic se neděje," konstatoval Pavel Studnička.


Jeho odchod souvisí i se stereotypem, se kterým se po letech ve funkci předsedy atletického oddílu potýkal. „Připadám si trochu opotřebovaný. Schází mi potřebný tah na branku. Do čela výboru to chtělo osobnost odborně zdatnou a přijatelnou pro členskou základnu i pro radnici. To nová předsedkyně Iva Toušová je,"  myslí si současný místopředseda pardubických atletů Pavel Studnička.

Členem výboru tak stále zůstává. Rád by se více věnoval trenérské práci. „Mám početnou skupinu svěřenců i s reprezentačními ambicemi," řekl Deníku Pavel Studnička.
Oddíl je podle něj po sportovní stránce v dobré kondici. Pokulhává zázemí. „Pardubičtí atleti předvádějí, že patří mezi jedny z nejúspěšnějších sportovců ve městě a rozhodně si zaslouží větší zájem a lepší podmínky. Snad se to podaří," věří Pavel Studnička.