Pár slov 
a dost… Parafrází na tuto větu z jedné české písně by mohl být počin Nymburku v úvodu druhého semifinále. Za pět minut vedl v Pardubicích dvojciferným rozdílem a domácí se již na větší odpor nezmohli. Ve středu, tak pojedou do středních Čech odvracet vyřazení.

Semifinále play off:
2. zápas: Pardubice – Nymburk 67:84 (15:27, 34:47, 46:68).
Body: Autrey 13, Kotas 12, Švrdlík 11, Škranc a Půlpán po 6, Pandula 5, Potoček 4, Wall 3, Kohout a Příhonský po 2 – Randle 19, Dixon 14, Benda a Kříž po 11, Welsch 8, Hruban a Jagodič po 6, Vaughn a De Zeeuw po 4, M. Peterka.
Rozhodčí: Hruša, Vondráček, Hošek.
Trojky: 5:7.
Trestné hody: 15/12 – 26/21.
Fauly: 26:20.
Doskoky: 41:41.
Diváci: 1390.
Stav série: 0:2.

V úvodu zápasu to vypadalo, že si Nymburk spletl soupeře a duchem zůstal ve středečním utkání s CSKA Moskva. Po čtyřech minutách vedl 8:0, po pěti 14:2. Beksa pak sice snížila na rozdíl šesti bodů, ovšem 
o dvanáct prohrávala 
i po první čtvrtině.

„Soupeř hrál od začátku výborně, hlavně útočně. Trefili pár trojek a vytvořili si náskok. Tím získali sebevědomí a začali kontrolovat zápas," podotkl pardubický kouč Levell Sanders.

Ve druhém kvartálu už jeho tým dokázal držet 
s českým obrem krok. A tak si uchoval naději pro boj po změně stran. Ke cti domácím slouží, že se za prvních dvacet minut dopustili pouhých třech ztrát.

„Byl to úplně jiný zápas než ten předchozí, kdy jsme ztráceli míče. Vždyť v Nymburce jsme jich udělali čtyřiadvacet. Teď jsme tolik míče neztráceli, ale naše střely nebyly vůbec jisté. 
I když to nebyly ztráty, tak vedly k doskoku a k protiútoku," poznamenal trenér.

Veškeré myšlenky na nějaký zvrat rozmetal Nymburk hned po přestávce. Po čtyřech minutách byl dvacet bodů v plusu a poté už hrály Pardubice pouze o čest. Nakonec se z rodící se prohry o třicet vyklubala přijatelná prohra o sedmnáct. Na druhou stranu, v play off je jedno jestli prohrajete o padesát nebo o jeden…

„Jak jsem říkal již po prvním zápase, první věc, co musíme udělat, je ztratit přílišný respekt. Až tohle dokážeme, tak můžeme 
s Nymburkem začít hrát," má jasno Levell Sanders.