Zraky fanoušků Macak´s gym Pardubice směřovaly na okraj rakouské metropole. Ve Wiener Neudorfu se konal galavečer a v jednom ze soubojů nastoupil René ,,Mosquito" Blažejovský s touhou získat titul profesionálního mistra světa organizace WKF. Zápas byl vypsán podle plných thajských pravidel. To znamená: klinče, kolena, lokty na hlavu.

Ve váhové kategorii do 58,2 kg mu byla soupeřem světová jednička WKF, jihoafrický bijec Nkosinathi Ximba. Bitvu popíše za pardubický klub jeho trenér Michal Gruber.
„V prvním kole oba thaiboxeři ctili nepsané pravidlo Muay Thai a zahájili zápas oťukáváním a čtením soupeře. S přibývajícím časem se postupně zvyšovala aktivita bojovníků. Renda si hlídal největší zbraň soupeře. Tedy tvrdý a přesný boxing. A připisoval bodíky za práci v klinčích, kde bodoval svojí aktivitou, zejména lokty. K tomu připojil i pár kopů a bylo jasné, že Ximba, pokud by si chtěl odvézt pás šampiona, bude muset přidat.

Jihoafrický Tygr, který je též držitelem titulů v mnoha zemích černého kontinentu, nechal poprvé promluvit své zbraně na konci čtvrtého kola. Nejprve úřadoval jeho zadní direkt a za pár vteřin i tvrdý zadní hák, který dostal pardubického fightera poprvé do počítání. Bylo zřejmé, že v pátém kole se rozhodne. Rendův poziční tlak, kombinace a strh byly dobrým vstupem do posledního dějství. Ale poté přišla studená sprcha v podobě načasovaného pravého háku, který poslal Čecha na podlahu podruhé. Otřesený český reprezentant zápas nevzdal a pokoušel se o zvrat několika lokty mezi Ximbovy ruce. Vsadil vše na jednu kartu, hrál vabank a v tu chvíli dominující Jihoafričan udělal druhým počítáním v kole tečku za zápasem. Prakticky v ten moment zazněl poslední gong a o bodovém vítězství Ximby nebylo pochyb."