Startovalo osm nejlepších kolektivů mužů a stejný počet ženských. Mezi nimi nechyběla ani pardubická děvčata. Se ziskem 207 bodů obsadila solidní sedmé místo.
SCPAP plaval ve složení Pavla Avramová, Kateřina Burianová, Hana Fousková, Pavlína Kubátová, Zuzana Novotná, Lenka a Michaela Štěrbovy, Adéla Vavřinová.
V sobotním odpoledni se pardubické ženy po tradiční slabší disciplíně (200 m prsa)  postupně zlepšovaly a po bojovném výkonu na 400 m polohový závod se chvíli ocitly na šestém místě… Nakonec „přespávaly" jako sedmé.  Nejvíce se dařilo M. Štěrbové, která v první den MČR skončila na 200 m motýlek třetí. Její sestra byla na 100 m znak i 400 m volným způsobem pátá.

V neděli byly soupeřky zase o něco lepší a tak jim po 50 m VZ patřila poslední pozice. Pak ale dvojice M. Štěrbová (2. místo) a Pavlína Kubátová zabojovaly na 100 m M a dobyly zpět sedmé místo, které už do konce nepustily. Do osmičky nejlepších se vešla čtvrtým místem (800 m VZ) a pátým místem (200 m Z)  L. Štěrbová.

Nejvíce hlavních bodů, které rozhodovaly o konečném pořadí, shodně získaly sestry Štěrbovy – 58 b. Třetí pilnou včeličkou byla Vavřinová (34 b.) a čtvrtá Kubátová (26,5 b.). K nejhodnotnějšími disciplínám patří „dlouhé" krauly – 800 VZ (L. Štěrbová – Avramová s 1248 b. O bod méně pak získalo duo L. Štěrbová – Kubátová na 400 m VZ.