S tamní Lokomotivou totiž prohrály všechny čtyři utkání v loňské sezoně i to úvodní v letošní. Navíc pokaždé to bylo rozdílem minimálně třídy. V neděli odpoledne je čekal další střet s tímto neoblíbeným sokem. Přestože nevyhrály, odnesly si z utkání plusové body. Prohra 73:79 totiž znamenala zlomení karlovarského komplexu.

Pliska si může trhat vlasy za úvodní čtvrtinu, kterou prohrála vysoko 17:28.

„Již poněkolikáté jsme ve venkovním utkání nezachytili začátek. V dalším průběhu však holky mají pochvalu za to, že makaly, jak měly,“ poznamenal pardubický trenér Roman Chocholouš.

Jeho ovečky od druhé čtvrtiny na palubovce dominovaly a ztrátu postupem času vymazaly. Přesto šly do závěrečného kvartálu s mankem.

„Škoda koše s klaksonem. Soupeř se dostal do dvoubodového vedení. Bohužel svojí sérii natáhl v úvodu poslední čtvrtiny na osm bodů v kuse. A tím nám opět unikl. Holky se najednou neuměly trefit a náskok domácích hráček už jen zkorigovaly,“ posteskl si Chocholouš.

Bezprostředně po utkání u něj převládalo zklamání, ovšem odstupem času se přeměnilo ve spokojenost.

„Takhle kdybychom hráli každý zápas, měli bychom na svém kontě daleko více bodů. Ve Varech se ukázalo, že naše děvčata nejsou zvyklá hrát naprosto vyrovnané zápasy. Každopádně jsem ale rád, že jsme zlomili karlovarský mýtus,“ konstatoval potěšeně Roman Chocholouš.