Stalo se tak na tradiční akci, kterou přes třicet let sami pořádají. Vyznavači sportu pod vysokou sítí správně tuší, že se jedná jedině o Štít města Pardubic. V ženské části se letos konal 35. ročník, muži jsou tři roky pozadu.

A vypadá to, že organizátoři Štítu to mají u Svatého Petra skutečně asi "dobrý". Posledních čtrnáct dnů před turnajem připravovali volejbalisté a volejbalistky kurty. Vlastní turnaj se pak odehrál, navzdory původním předpovědím počasí, za příjemného počasí.

„Sjela se k nám, jako již tradičně, kvalitní konkurence jak v soutěži žen tak mužů. Bohužel se však nedostavilo několik mužských týmů. Chlapi si trochu vyměkli," říká s humorem jedna z organizátorek Kateřina Straková.

Vítězství v kategorii žen vybojoval Sokol Česká Třebová, druhé byly volejbalistky Bohemians Praha a třetí Žižkov Praha. Domácí ženy složily dvě družstva, která se umístila na čtvrtém a pátém místě.

Mezi muži potvrdili pozici favorita Agresivní Lachtani ze Šumperka. Druhé místo patřilo týmu Racek z Prahy, třetí byl Letohradu. Domácí muži skončili čtvrtí.