Pokud by existoval fanklub defenzivního florbalu z utkání by jeho členy bolely oči. Skóre utkání otevřeli domácí ve třetí minutě. Na vedoucí branku navázali ještě čtyřikrát. Za stavu 0:5 byli hosté zralí na ručník. Sokol se poprvé prosadil až v 19. minutě po chybě v domácí rozehrávce a umístěné střele Zozuláka.
Ani v první polovině druhé části to nevypadalo na zvrat v utkání. Ve 29. minutě totiž zvyšoval Koutný na 8:2. Pak se ovšem stále více začala prosazovat pardubická ofenzivní síla a třemi brankami se Pardubice dostaly zpět do zápasu.

Pokud někde Brno rozhodlo zápas, tak to byly jednoznačně vstupy do třetin. Také do té třetí vstoupili lépe domácí a po dvou brankách odskočili do pětibrankového vedení. Od té doby se Městská sportovní hala Vodova proměnila ve střelnici a dějiště noční můry brankářů. Diváci v poslední dvacetiminutovce viděli celkem deset gólů, které se rovnoměrně rozdělily do obou branek. Za Sokol se hattrickem blýskl Zozulák (na snímku) a dvěma brankami se pak uvedl probuzený střelec Němeček. Ani jejich trefy však na bodový zisk nestačily.

„Bylo to divácky atraktivní utkání. Ne už tak pro trenéry. Na druhou strany jsme rádi, že víme, na čem máme před play-down zapracovat. Jsem spokojen, jak jsme zvládali brejky, nespokojen s několika zbytečnými góly,"pravil pardubický kouč Ondřej Vichr.

itelligence Bulldogs Brno – Sokol Pardubice 13:10 (5:1, 3:4, 5:5). Branky: 11. a 19. Černoch, 15. a 29. J. Koutný, 21. a 59. Coufal, 45. a 49. Juhaňák, 3. Kladivo, 10. Mendrek, 21. Bauer, 42. Žižka, 49. Krajcigr – 19. Zozulák (Burian), 24. Chmelař (Janeček), 31. Němeček (Formánek), 33. Lisa (Junek), 40. Zozulák (Burian), 48. Teichman (Zozulák), 52. Junek (Formánek), 54. Zozulák (Burian), 54. Krigovský (Janeček), 58. Teichman (Zozulák). Pardubice: Levínský (od 31. minuty Tvrdý) – Ďopan, Dlesk, Oubrecht, Krigovský, Brychta, Lisa – Zozulák, Teichman, Burian, Chmelař, Bahník, Janeček, Formánek, Junek, Němeček.