Nad otázkami Deníku se zamýšlejí významní činovníci klubů, které reprezentují pardubický sport. Doma i v zahraničí. Vesměs hovoří o velkých komplikacích, které ovlivní výkonnost jejich svěřenců v tomto roce. Dnes je to PAVEL KOŽENÝ, prezident Grizzlies Europe Pardubice, klubu, jehož hlavní náplní je baseball, slowpitch i fastpitch tedy softbal.

Jak se koronavirus dotkl vašeho sportu?
Vliv současné situace na sport vnímáme jako významný, nicméně zcela respektujeme zavedená opatření. Zdraví sportovců, fanoušků a všech je přednější. Je jasné, že zejména v profesionálním sportu budou mít kluby ekonomické problémy. Tento dopad postihne ale zajisté i celý dodavatelský řetězec ve službách včetně výpadku financí ze sponzoringu, což může být u menších či amatérských klubů i likvidační.

Další články k tématu KORONAVIRUS OMEZUJE SPORT najdete ZDE.

A vašeho klubu?
Náš tým se účastní pravidelné soutěže Evropské softballové ligy (ESSL), jejíž první kolo se mělo hrát poslední víkend v květnu v Itálii, ve měste Anzio. Tento první ligový turnaj byl samozřejmě zrušen. Se zrušením byly spojeny náklady se stornem letenek, půjčovny aut a ubytování. Další plánovaná kola jsou např. v Německu, Holandsku a finálový turnaj ESSL v Ostravě v září. Zde bohužel čekáme na aktuální vývoj a rozhodnutí vedení soutěže. 

Kdy měla začít sezona a jak měla vypadat?

Tým se měl dále účastnit řady domácích a zahraničních jarních přípravných turnajů již v dubnu nebo charitativních akcí, pak zmíněné pravidelné Evropské ligy ESSL a během sezóny řady dalších mezinárodních turnajů. Dále měli Grizzlies uspořádat tradiční předsezonní turnaj Perníková chaloupka v Pardubicích, který byl na základě nařízení vlády o organizaci akcí zrušen. Tato sezóna měla být také kvalifikací na Světový slowpitchový pohár 2021, který se bude konat příští rok poprvé v Evropě. 

Jak se připravují vaší členové v době, kdy se nesmějí shromažďovat lidé?

Příprava je individuální. Každý v týmu má doma sadu činek a závaží, aplikují se možná cvičení vhodná do bytu, u někoho na zahradě. Co se týče plánu, lehce se upravil na současné podmínky zimní indoor program a společné sdílení progresu pomáhá morálce v týmu.

Nějaký motivační proslov z vašeho klubu pro ostatní sportující kolegy ale i ostatní lidi.
Vyzkoušet naše heslo: Jeden tým - jeden cíl!

Česká házená v Rovni.
Česká házená v Rovni