Oba její duely totiž dospěly do prodloužení. Po pěti minutové nadstavbě se jak ve Svitavách, tak ve středu radovali pardubičtí dlouháni. Jedním z nich je JOSEF PŘÍHONSKÝ. Na vítězství nad Prostějovem 102:94 se podílel sedmi body.

První koš jste zaznamenali do pěti vteřin. Po minutě a půl jste vedli 8:3. Leželo vám vyřazení v semifinále stále v žaludku?
Určitě jsme měli konec loňské sezony v hlavách. Chtěli jsme se Prostějovu pomstít (úsměv). Motivace našeho týmu tak byla maximální.

Jenže vám velmi rychle došel dech. Hosté otočili stav a vy jste prakticky celý první poločas tahali za kratší konec provazu. Co jste dělali špatně?
Do zápasu jsme vstupovali také s tím, že nesmíme nechat rozstřílet Pavla Slezáka. To se nám bohužel nepodařilo. Musím k tomu ještě připočítat naše hloupé ztráty, ze kterých vyplynulo kvantum lehkých košů pro soupeře.

Dvě minuty před koncem první půle jste doslova vstali z mrtvých, když jste vynulovali dvojcifernou ztrátu. Nepodcenil tak trochu Prostějov váš tým při výrazném vedení?
To bych neřekl. My jsme přitvrdili v obraně. A opět jsme zrychlili a zjednodušili naší hru směrem dopředu. Soupeř nestíhal a nám se otevíraly střelecké pozice . No a my z nich také skórovali.

Parádně vám vyšel přelom třetí a čtvrté čtvrtiny. V jednu chvíli jste byli v plusu o jedenáct bodů. Všechnu snahu ale zhatilo pět rychlých faulů,viďte?
Obecně řečeno, ve druhém poločase, jsme byli lepším týmem, ale Prostějov nás v závěru dotáhl. Je pravda, že tomu napomohlo i množství trestných hodů, které zahrával po pěti našich rychlých faulech ve čtvrtém kvartálu. Nutno poznamenat, že někdy zbytečných a pramenících z přemíry snahy.

Váš trenér před sezonou deklaroval, že bude ve vyrovnaných závěrech zápasů využívat zkušenosti Dušana Panduly a Ondřeje Kohouta z play off. Přesně tato strategie platila pro koncovku základní hrací doby i celé prodloužení. Byl to záměr nebo to vyplynulo ze hry?
Nevím přesně, jestli to Dušan Bohunický takto zamýšlel. Každopádně oba dva mají velké zkušenosti i z finálových zápasů play off. Bylo vidět, že se jim jen tak z něčeho nerozklepou kolena. Navíc Dušan Pandula se stal naším motorem v prodloužení.

Pardubice 15 trojek, Prostějov tři. Oproti předchozím sezonám to vypadá jako science fiction. Role v této dovednosti se úplně otočily, nemyslíte?

(zasměje se) Přišel k nám Jobi Wall a to je excelentní trojkař. Podobně je na tom i David Škranc, ale o něm to asi soupeři ještě tolik neví. Pomohlo nám také to, že v hale na Dukle máme trojky nastřílené. Na rozdíl od areny, tady trénujeme. Máme to v oku.