Startovní pole letošní Zlaté přilby však výrazně ochuzeno není. Pokud se na poslední chvíli některý z elitních jezdců z nějakých objektivních příčin neomluví, lze očekávat, že o zlatou trofej se může porvat víc jezdců ze startovního pole.

Hodně nadějí se vkládá do pardubické bratrské dvojice Aleš a Lukáš Drymlovi. Lukáš má skvělou sezonu, vždyť si vybojoval účast do Grad Prix 2008, v tomto týdnu zažil kus sportovního štěstí, když se spolupodílel na mistrovském titulu švédské ligy pro svůj klub Mallila: „Dostal jsem se do obrovské pohody, oslavy ve Švédsku byly mohutné, vždyť na podobný úspěch tam čekali od roku 1962. Tamní liga patří k nejtěžším v Evropě. Na přilbu se strašně těším, myslím, že oba s bráchou máme na finále a tam už to je o sportovním štěstí. Diváci mohou být pro nás důležitým hnacím motorem. Pocítili jsme to už v domácím závodu v extralize, proto zvu všechny lidí, pojďme si letošní přilbu užít. My uděláme vše pro to, abychom získali na svítkovském oválu úspěch pro české a hlavně pardubické barvy, “ vyzývá pardubickou veřejnost Lukáš Dryml. Aleš Dryml starší je před 59. Zlatou přilbou skrytým optimistou: „I bez Australanů očekávám zajímavý a dramatický závod. Lukáš je ve formě a hlavně v pohodě, pokud připravíme dobře motorky, mohl by dosáhnou dalšího skvělého úspěchu, ale nechci to zakřiknout,“ sdělil otec Lukáše, bývalý vynikající plošinář Aleš Dryml starší.

Také manažer AMK ZP Pardubice František Kalina se těší na závod roku: „Lukáš je srdcař, jde do závodu s vervou, žádný souboj pro něj není ztracený. Aleš je jiný typ jezdce, je rozvážnější, svůj útok si vždy dobře promyslí. Myslím, že letošní závod o Zlatou přilbu nemá favorita, o to bude jeho průběh zajímavější. Také závod O Zlatou stuhu bude velkou šancí pro české jezdce. O prvenství může reálně usilovat plzeňský Filip Šitera, ale ani pardubický Hynek Štichauer není bez šancí. Důležité bude, aby měl dokonale připravené motorky. Bude tady i skvělá zahraniční konkurence, takže se máme na co těšit“, uvedl Kalina. Po oba dny je stadion otevřen od 10 hodin, ve 12.15 hodin to vše začne. Pardubice žijí plochodrážním svátkem, horečka stoupá.