Přebor oblasti východních Čech se uskutečnil v pětadvacetimetrovém bazénu v Trutnově za účasti čtyř klubů. Pardubický kraj reprezentoval jediný.

Prvenství z loňského roku obhajovaly družstva ženy Trutnova a muži Náchoda. Jejich kralování se beze zbytku potvrdilo i letos. Pardubický oddíl měl nejpočetnější zastoupení, když jako jediný postavil do soutěže po dvou družstvech mužů i žen.

První tým žen nastoupil téměř kompletní, chyběla pouze Hana Fousková. Naproti tomu na prahu Krkonoš premiérově startovala Adéla Teclová, posila z KVS Pardubice. Stejně jako vloni vybojovaly ženy druhé místo. Už teď je jisté, že postup do semifinále by jim neměl uniknout. Nejvíce bodů nastřádala Adéla Vavřinová (2720 b.). Dále pak: Michaela Štěrbová (2713 b,), Lenka Štěrbová (2461 b.). Dalšími počiny je doplnily Pavla Avramová, Kateřina Burianová, Pavlína Kubátová a Kateřina Avramová.

Béčko bylo zdecimováno nemocemi a tak se v trutnovské vodě objevilo jen pět jeho členek. Výborně si vedla Anna Šádková, která si při všech čtyřech startech zaplavala nejlepší osobní výkony a vybojovala pro družstvo 1765 bodů. Tým „nezradila" Renata Nováková, která oželela ledovou vodu Tiché Orlice v Chocni, kde pokračoval Český pohár v zimním plavání. A do bodové pokladnice dodala číslo 1222. Statečně se svými disciplínami popraly také Karolína Teplá, Tereza Čejková a Tereza Čabanová
Rovněž mužské áčko nebylo zcela kompletní. Jako citelná ztráta se ukázala neúčast Lukáše Balcara, který se zotavuje po zlomenině ruky. Družstvo skončilo stejně jako v loňském roce třetí. Nejvíce bodů získal Josef Jurica (1820 b.). Po nemoci se na startu objevil Jan Čejka, po týdenním kurzu na lyžích Vojko Štěrba a Luděk Burian. Jeho zkušenosti stačily na výborné časy – 100 m VZ 57,4 s a 200 m VZ 2:07,1 s. Zatímco jeho mladší kolegové zůstali daleko za svými maximy. Další plavec z kategorie, Jan Kupka (100 m P 1:16,5 min, 200 m P 2:49,2 min) se také nenechal zahanbit.

Muži B se rekrutovali převážně z mladých plavců, které doplnil veterán Ladislav Hámorský (mimo jiné 400 m PZ 5:47,2 min a 200 m PZ 2:38,3 min). Pardubické barvy dále hájili Aleš Balcar, Jakub Jedlička (oba roč. 2003), Josef Knotek (2001), Zdeněk Starý (2000), Jan Teplý (2004) a Dan Urban (2001).