Stejně jako před týdnem ve Velké ceně Nasavrkvyhrál před Maročanem Saídem Azuzím, kterého porazil o 53 sekund. Třetí doběhl další Keňan Julius Kiptum Rop. V ženské kategorii byla suverénně nejrychlejší česká vytrvalecká jednička Petra Kamínková, která časem 1:13:03 hodiny zaostala o tři sekundy za limitem pro podzimní světový šampionát v silničním běhu.

"Po dvou letech jsem spokojena s časem, ale mrzí mě ty vteřiny, o které jsem zůstala ta limitem. Škoda, že jsem se v závěrečné fázi neudržela skupinky asi pěti běžců, možná, že bych to stihla. Ale na to, že jsem měla v minulých dnech zdravotní potíže, tak to je výborný čas," řekla Kamínková spolupracovníkovi ČTK po vítězství s více než tříminutovým náskokem.

Olomoucká běžkyně si pochvalovala rychlý profil tratě, ale postěžovala si na vítr. "Trochu foukalo a to ubíralo vteřiny," uvedla Kamínková, která doufá, že by pro účast na MS v Udine mohla dostat divokou kartu.

Pardubickému závodu dala přednost před mistrovstvím republiky, které se koná za týden v Poděbradech. "Tady se běží o čas a na republice jen o titul bez ohledu na výkon. Republikové mistrovství si zaběhnu na dráze a na Běchovicích," řekla Kamínková.

Na 21,097 kilometru dlouhou trať se vydalo 620 startujících z osmi zemí. Byl mezi nimi i trenér hokejistů Moelleru Pardubice Miloš Říha, který doběhl na 486. místě v čase 2:12:16.