Domácích porážek mají víc než výher.

Teď proti Táborsku přidaly Pardubice další utkání „blbec". Pod Vinicí padly už popáté. „Myslím, že pro nás to byl hodně nešťastný zápas," utrousil po prohře 0:1 obránce DAVID PŘIBYL.
Rozhodujícím momentem zápasu byla penalta za ruku ve vápně, po které šli fotbalisté  Táborska do vedení.
Domácí bek měl velmi spornou situaci jak na talíři. Nacházel se blíž, než by sám chtěl. Pokutový kop se totiž pískal po jeho zákroku.

Davide, byla to ruka, nebo ne?
Byla to taková ruka, že jsem ji měl na hrudníku. Protihráč mi ji z metru nastřelil. Nevím, jestli pan rozhodčí takové věci obyčejně píská. Víte, my máme před sezonou semináře, kde nám páni rozhodčí ukazují, co je ruka, a co není. To, co se stalo na hřišti, ruka podle jejich výkladu není. A stejně se pískalo.

Zůstává ve vás velká křivda?
Ten pocit moc dobrý není, když se po zápase rozhodčí směje do obličeje a podává si s vámi ruku.

Vysvětloval vám rozhodčí Ochotnický svůj pohled?
Ptal jsem se ho hned, když pokutový kop pískl, jestli ruka na hrudníku je vážně penalta. On mi řekl, že jsem ji měl od těla. Pískal něco úplně jiného, než se tam stalo.

Gól na 0:1 vás v 58. minutě srazil. Dobrých dvacet minut trvalo, než jste se z toho oklepali. Souhlasíte?

Jo, to je pravda. Taková penalta by ale srazila asi každého. Chvíli nám trvalo, než jsme se do zápasu zase dostali, ke konci jsme už měli nějaké příležitosti. I mně se povedlo jednou dostat před branku, ale bohužel jsem svoji šanci neproměnil.

Táborsko bylo před zápasem až třetí od konce. Velká krize na něm však patrná moc nebyla. Překvapilo vás, jak se snažilo být hodně agresivní, a jak vysoko napadalo?
Podle mě bylo vidět, že už hraje o všechno. Musí teď bodovat za každou cenu a rozhodně nehrálo špatně.

Vy jste si docela užil s rychlonohým Dolejšem, ani jste si nemohl dovolit tolik výletů po lajně…
Byl hodně nepříjemný a rychlý. Navíc docela dost padal a pan rozhodčí mu to pískal. V prvním poločase jsem se dopředu na centr ještě dostával. Navíc bych řekl, že v první pětačtyřicetiminutovce jsme měli všichni docela dobrý pohyb a ze stran se nám dařilo míče posílat před branku. Vypracovali jsme si i dvě dobré šance, ale nepodařilo se žádnou proměnit.

Ještě ani jednou se v sezoně nestalo, že byste dokázali nepříznivě vyvíjející se zápas otočit. Cítíte tady velkou rezervu?

Je to náš problém. Dostaneme gól a vypadneme z role. Takový scénář se objevuje bohužel dost často. Dělá nám problémy, abychom se vyhrabali zase zpátky.

Nechybí vám vpředu dvoumetrový bijec, abyste si mohli pomoci dlouhým nákopem?

V určité fázi zápasu nám tam takový hráč možná chybí. Třeba na poslední minuty by se někdo takový hodil. Celkově chceme hrát ze zabezpečené obrany, vyjíždět k brejkům a využívat naše rychlostní typy, které vpředu máme. To je náš styl hry.