Jedenáctkrát v řadě. Tak přesně tuto větu by si jistě nechtěli přečíst v našem pondělním vydání pardubičtí basketbalisté. Co proto udělat? „Maličkost". Srazit na zem nejlepší tým posledních dvou měsíců. Prostějov ve středu zdolal i lídra z Děčína a svojí vítěznou šňůru protáhl na deset. Svitavy přivítají Ústí nad Labem.

Dnes 17.00: BK JIP Pardubice – Ariete Prostějov (hala Dašická).

V první čtvrtině základní části si z nich dělali dobrý den. Teď musí s maximálním úsilím dělat vše pro to, aby jim Orli rychle neřekli na shledanou…

„Prostějov neměl dobrý vstup do sezony, což bylo, myslím, zapříčiněno dvěma faktory: zraněním Tomance a příchodem tří nových lídrů Palyzy, Dokoupila a Roseboroa. Určitou chvíli trvalo, než jim všechno začalo šlapat, ale v současném období již hrají ve velké pohodě. Opírají se o vysokou úspěšnost střelby za tři body a příspěvky zejména Roseboroa s Palyzou, k nimž se přidává Slezák. Musíme udělat maximum pro to, aby neměli otevřené pozice, aby když už střílejí, stříleli přes našeho obránce. Jak pod tlakem obrany, tak pod tlakem času. Naše obrana musí pracovat precizně, aby se Prostějov musel na každý koš co nejvíce nadřít," píše návod pardubický kouč Tomáš Bartošek.

Dnes 19.30: Bohemilk Tuři Svitavy – Sluneta Ústí nad Labem.

Tuhle situaci Tuři v sezoně dobře znají. Po výprasku na cizí palubovce se budou pokoušet před vlastními diváky předvést mnohem lepší výkon a dokázat, že jsou právem reálně ve hře o postup do čtvrtfinále.

Do haly Na Střelnici přijede ústecká Sluneta i s loňskými oporami Svitav Votroubkem a Abercrombiem. Půjde o mnoho, také Ústí myslí na play off a je za Tury o dvě výhry pozadu.

„Je to spolu s Ostravou náš největší soupeř v boji o čtvrtfinále. Na rozdíl od středečního zápasu to musíme být my, kdo bude pálit ostrými," říká asistent trenéra Pavel Špaček.