Nemocný Jedlička

Páteční den nezačal pro pardubické plavce dobře. „Na poslední chvíli se omluvil Jiří Jedlička, jenž onemocněl, a tak největší favorit prsařských tratí zůstal v posteli,“ řekl pardubický trenér Tomáš Neterda. Jako první se do vody dostala Tereza Sejpková a ve své rozplavbě na padesát metrů volný způsob doplavala pátá. „Celkově to Tereze stačilo jen na osmnáctou příčku. Po ní ve stejné disciplíně skončil Martin Sedlák pátý a postoupil do semifinále. Svůj nejlepší letošní čas na 200 metrů prsa si zaplavala Iveta Zelenková, ale v těžké konkurenci to stačilo pouze na osmnáctou pozici. Ledy alespoň do finále B prolomil David Jehlička, který postoupil jako jedenáctý. Roman Lang skončil devatenáctý a Jakub Král třiadvacátý. V závodě na 200 metrů motýlek si Gabriela Rautenkrancová vylepšila své letošní maximum o pět sekund. V semifinále si pak svůj ranní čas vylepšil Martin Sedlák. Výrazně se zlepšil i David Jehlička, jemuž třetí místo v béčku stačilo na konečnou jedenáctou pozici,“ popsal Neterda průběh pátečního dne. V závěrečné štafetě na 4 x 100 metrů volným způsobem obsadila pardubická čtveřice mužů desáté místo.

Sejpková ve finále

Start sobotního dopoledne měli na svých bedrech znakaři a Martin Sedlák si hned zajistil postup do semifinále. „Jako vyměněná potom nastoupila k závodu na 200 metrů volným způsobem Tereza Sejpková. Protáhlým tempem si doplavala pro vítězství v první rozplavbě a čtvrtým časem si následně zajistila postup do A - finále. Ani napodruhé se naopak nepodařilo postoupit Ivetě Zelenkové na 100 metrů prsa, ale ve stejné disciplíně si účast v dalším závodě zajistil Roman Lang. Tentokrát zklamal v obou rozplavbách David Jehlička,“ uvedl Tomáš Neterda a pokračoval o finálových účastech: „V odpoledním finále se dokázal Martin Sedlák o destinu zlepšit, celkově skončil šestý. Ani Tereza Sejpková nezůstala pozadu, ale i přes zlepšený čas na ni zbylo páté místo. Sobotní pardubický účet uzavřel Roman Lang na 100 metrů prsa.“

Nedělní dopolední rozplavby začaly nejlepším letošním výkonem Gabriely Rautenkrancové. „Nikomu se však na motýlkářských a prsařských tratích nepodařilo postoupit do další fáze. Jedinou nedělní útěchou byl postup Martina Sedláka do finále královské stovky kraul. V odpoledním finálovém bloku Tereza vyhrála B finále a Martin nakonec dohmátl šestý,“ uzavřel hodnocení pardubických plavců Tomáš Neterda.