Základní část softbalové ligy psala závěrečnou odyseu. Pro nováčka skončila šťastně. K potěšení všech se postup do play off slavil doma, v Krtkově aréně. Před dvojzápasy s průběžně druhými PV Praha a posledními Satalicemi podle propočtů zajišťovala definitivu dvě vítězství. Nakonec stačilo jediné. Softball porazil 12:6 Satalice.

Pak už se pardubičtí borci šetřili na tuhé vyřazovací boje, které startují už tento víkend. druhé ligy. Soupeřem jim budou Neratovice.

Zbývající výsledky: Pardubice - Satalice 0:3, Pardubice - PV Praha 0:11 a 3:6. Pořadí po základní části: 1. Kunovice 57 bodů, 2. PV Praha 55 bodů, 3. Příbram, 4. Neratovice oba 52 bodů, 5. Pardubice, 6. Chemie – Kotlářka Praha, 7. Chomutov B vš. 46 bodů, 8. Canaries Praha, 9. Satalice oba 39 bodů. Do play off postoupilo šest týmů, při stejném počtů rozhodovaly o lepším umístění vzájemné zápasy. To se týkalo i pardubického Softballu.

S celkovým pátým místem jsem velmi spokojen. I přes malý počet vítězných zápasů v podzimní části ligy, je patrnéneustálé zlepšování celého týmu. Hlavním cílem sezony byla záchrana. To se podařilo, a tak už můžeme jen překvapit. Zápasy play off si chceme pořádně užít. Neratovice patří k týmům, na kterého si věříme,“ burcuje bojovného ducha trenér Tomáš Rambousek.

Na závěr nutno dodta, že se hraje na dvě vítězná utkání. Odveta je naprogramu již v neděli v Neratovicích.