V opačném případě se budou muset porvat o postup do extraligy venku. Každopádně jisté je, že se vlastním fanouškům představí v této dlouhé sezoně naposledy. Nabízí se otázka. Půjdou pardubičtí příznivci v příštím zápase na nejvyšší soutěž?

Po extraligovém Superfinále, ve kterém minulý víkend přehrály Vítkovice pražský Chodov, zůstávají ve hře již pouze dva týmy. Účastníci baráže. Florbalisté Pardubic zvládli první utkání série lépe a po vítězství 3:2 v prodloužení se ujali vedení.

„První utkání ukázalo, že kluci v sobě mají obrovskou morální sílu. V důležitých momentech se jim nerozklepaly ruce a ukázali, že přeci jenom nějaké zkušenosti v letošní sezoně posbíraly," míní asistent trenéra Luboš Kocourek.

Do utkání zasáhl také čtvrtý nejproduktivnější hráč základní části extraligy, Martin Zozulák. Tomu skončilo hostování v pražském Chodově ihned po neúspěšném Superfinále. A pardubický odchovanec si místo reprezentace sympaticky vybral svůj klub.

„Měl jsem odjet s nároďákem na turnaj do Finska, ale dal jsem přednost tomu, abych pomohl svému mateřskému klubu v boji o postup do extraligy. V prvním utkání to nebylo z mé zdaleka nebylo optimální. Po sobotním Superfinále jsem byl hodně unavený. Všichni to museli na hřišti vidět. Jsem ale rád, že jsme zápas zvládli. Nicméně je to jen první krok," poukazuje Zozulák na známý fakt.
V Praze se místo tradičních dvou domácích utkání, odehrálo pouze jedno, tudíž se série stěhuje do Pardubic. Ať už skončí víkendové zápasy jakkoliv, jedná se o poslední představení Sokolů v tomto ročníku před těmi „svými".

„Chtěl bych všechny fanoušky pozvat na oba duely. Kluci budou jejich podporu potřebovat více než kdykoliv jindy. Všichni věříme, že sérii můžeme ukončit již v neděli, právě před nimi na domácí palubovce," zve na víkendové zápasy prezident klubu Vít Drašar a kapitán týmu Martin Brychta dodává:
„S jejich pomocí uděláme vše pro to, abychom v neděli mohli společně oslavit návrat do extraligy. Čeká nás ale ještě tvrdá práce. Sparta určitě neprodá kůži lacino."    

Cesta mezi elitu
2. zápas: sobota 27.4. Sokol Pardubice vs. Sparta Praha (20.00, SH Dašická)
3. zápas: neděle 28.4. Sokol Pardubice vs. Sparta Praha (19.00, SH Dašická)
4. zápas: 4.5. Sparta Praha vs. Sokol Pardubice (čas bude upřesněn)
5. zápas: 5.5. Sparta Praha vs. Sokol Pardubice (čas bude upřesněn)