Do nového ročníku 2021/2022 vstoupí pardubický A tým s obměněným realizačním týmem. Stávajícího hlavního trenéra Martina Zozuláka, asistenta Ladislava Štancla a fyzioterapeutku Kateřinu Levínskou doplní hned trojice nových tváří.

Tým vedený Martinem Zozulákem, který se od minulého týdne připravuje na ročník 2021/2022, doplní na lavičce Milan Randa, který poslední čtyři roky vedl kategorii juniorů. „Milan se k týmu připojil v průběhu letošní sezony a doplnil Láďu Štancla na pozici asistenta trenéra. S tím, jak jsme dokázali společně během tréninků a zápasů fungovat, jsem byl velmi spokojen. Zároveň mi tento model se dvěma asistenty vyhovoval více. Po sezoně jsem tedy hledal způsob, jak Milana i Láďu u družstva udržet. Za pomocí drobných změn v trenérských týmech u mládežnických kategorií se nám to podařilo. Pro Milana jako mladého trenéra to určitě bude velká výzva a příležitost pro další rozvoj“ komentuje Randův příchod na lavičku kouč Martin Zozulák.

Další nováčkem u elitního celku Sokolů, jehož cílem bude posunout se do vyšších tabulkových pater, se stane kondiční trenér Ondřej Almaši, který na této pozici nahradí Petra Mocka. Na starosti bude mít nově kondičního složku celého klubu. „Petr Mocek se staral o kondici tři sezony a bohužel jsme postupně narazili na jeho časové vytížení, kdy v sezoně nebyl schopen skloubit práci u hokejistů Dynama s námi. Patří mu velké díky za odvedenou práci. Určitě nám pomohl posunout úroveň kondiční připravenosti našich hráčů na vyšší level a troufám si tvrdit, že nám trochu otevřel oči v tom, jak vůbec ke kondici přistupovat v moderním pojetí sportu. Ondra Almaši je samozřejmě logická volba – několik let pečuje o kondici všech mládežnických týmů, tedy akademie, dorostenců i juniorů. Tím pádem se z něho stává v podstatě klubový kondiční trenér, který má přehled jak o našich talentech v akademii, tak o našich elitních hráčích. Na další spolupráci s ním se těším a věřím, že naváže na práci Petra Mocka a kondice bude dlouhodobě jednou z našich nejsilnějších stránek,“ vysvětluje Martin Zozulák.

Poslední novou akvizicí na střídačce Sokolů je Jakub Víšek. Ten coby brankář prošel všemi kategoriemi a v posledních pěti letech se aktivně věnoval trénování mládeže. „Kuba se k týmu také připojil v průběhu sezony a ukázal, jak je pracovitý trenér a navázal tak na práci u mládežnických družstev. I pro něho to bude první sezona u mužů a určitě i pro něj to bude velká zkušenost a příležitost se dále rozvíjet,“ objasnil příchod kouče gólmanů Zozulák.

Sokoli Pardubice 2021/2022

Hlavní trenér:
Martin Zozulák

Asistenti trenéra:
Ladislav Štancl
Milan Randa

Kondiční trenér:
Ondřej Almaši

Trenér brankářů:
Jakub Víšek

Fyzioterapeutka:
Kateřina Levínská