NETRADIČNÍ NÁPLŇ
Všesokolský slet „prolétává“ napříč všemi generacemi i oběma pohlavími. Jedná se převážně o sportovní akci, na které se odehrávají hromadná vystoupení na jednom místě. Na území Pardubického kraje působí Župa Východočeská – Pippichova už 122 let, a právě v Pardubicích se župní vedení rozhodlo přistoupit k pořádání letošního krajského sletu poněkud netradičně.

„Náplň sokolského programu netvoří pouze sportovní aktivity. Chceme se ukázat i v dalších oblastech lidské činnosti zahrnujících hudbu, divadlo a další aktivity,“ prozrazuje jednatelka župy Lenka Pařízková.

OSLOVIT VEŘEJNOST…
Na víkend 9. a 10. června připravuje župa sportovně-kulturní akci s názvem Sokolské sletové slavnosti. Jedná se o jakousi generálku před červencovým šestnáctým Všesokolským sletem, který se uskuteční v Praze. Akce bude pojata zeširoka a jejím cílem je oslovit nejenom členskou základnu Sokola, ale především širokou veřejnost.

„Součástí sobotní části programu bude například živé hudební vystoupení v pardubickém klubu Ponorka s následnou rockotékou, divadelní představení v Kulturním centru Hronovická, či komentovaná procházka městem“ vysvětluje Lenka Pařízková.

NA DUKLE TISÍC CVIČENCŮ
Nedělní program se pak přesune do dějiště sportovní části této akce, a to na Městský atletický stadion na Dukle. Dopoledne se uskuteční nejenom nácvik skladeb na odpolední sletové představení, připravena bude také tzv. Sokolská pouť plná nejrůznějších atrakcí pro děti. Návštěvníci se mohou těšit na kolotoče, střílení ze vzduchovky nebo luku a další tradiční i méně tradiční aktivity. Zkrátka nepřijdou ani dospělí, pro které bude připraveno hned několik možností otestovat svůj zdravotní stav, např. změřením zraku, krevního tlaku apod.

Od 14 hodin pak vypukne hlavní program Sokolských sletových slavností, kterým jsou hromadné skladby. Při cvičení na ploše atletického stadionu se vystřídá přes tisíc cvičenců různého věku. A to je podívaná, která stojí za to. Vždyť se naskytne jednou za šest let. Návštěvníkům akce bude po celý den k dispozici parkování, občerstvení, sociální zázemí a další nezbytné věci, které k akci podobné velikosti, a především významu, patří.

Více informací i průběžné aktuality mohou zájemci nejen o sokolský slet sledovat na webu www.zupa-pippichova.eu.