Dostat se ve florbale na dvojciferný počet se cení vždy. A pardubickým hráčům se to podařilo podruhé za sebou. Po přestřelce na půdě silného Znojma, nyní vedoucí tým rozstřílel Pelhřimov.

1. liga mužů: Sokol Pardubice – Spartak Pelhřimov 12:5 (5:2, 6:2, 1:1). Branky: 2. Lisa (Burian), 5. Formánek (Matys), 12. Dlesk (Šťastný), 19. Matys (Formánek), 20. Ďopan (Brychta), 21. Junek (Šťastný), 30. Chmelař (Bahník), 32. Krigovský (Bahník), 34. Bahník (Janeček), 40. Ďopan (Bahník), 40. Junek (Kareš), 43. Kareš (Šťastný). Sestava: Pipek – Ďopan, Brychta, Šťastný, Daněk, Lutonský – Chmelař, Bahník, Janeček – Lisa, Teichman, Burian – Matys, Dlesk, Formánek – Krigovský, Junek, Volkov – Kareš.

Průběh utkání předznamenal už úvod zápasu. Hned po 78 vteřinách šli domácí florbalisté dovedení. Prvních patnáct minut ovšem nepřineslo příliš pohledný florbal. Sokol se příliš přizpůsoboval hře soupeře. To se ale po druhé pelhřimovské brance změnilo a před prvním odchodem do šaten svítilo na ukazateli 5:2.
„Svůj vliv asi sehrálo to, že hráči nebyli na zápas tolik koncentrovaní. Možná je vyvedlo ze soustředěnosti předzápasové týmové focení. Naštěstí jsme si vzpomněli, jaký florbal nás doopravdy baví, a jaký florbal nám zatím přináší úspěchy. Je pouze škoda, že to stále musíme důrazně připomínat a že nejsme takový florbal schopni hrát automaticky po celou dobu zápasu," podotýká pardubický trenér Miroslav Janovský.
Ve druhé třetině skóre rychle narůstalo a do hry se postupně zapojili všichni hráči ze střídačky. Svou první prvoligovou branku tak dal hned při svém prvním střídání v A týmu mužů Filip Krigovský.

Ve třetí třetině se už zápas dohrával. Někteří naskočili na netypických postech. Sokol zakončil své střelecké představení na dvanácti brankách. Zajímavé je, že takového čísla dosáhli pardubičtí hráči už počtvrté v sezoně…
„Vysoké vítězství je fajn, jenom by si každý z hráčů měl uvědomit, že měřítkem naší výkonnosti by měli být zcela jiní soupeři, než jakým byl Pelhřimov. A to rozhodně nechci shazovat jeho kvalitu a snahu. Naším rychlým koncem by bylo sebeuspokojení z toho, jak lehce dáváme branky. Musíme stále tvrdě pracovat. A to v tréninku i zápasech," burcuje Janovský.
Sokol je i nadále na čele prvoligové tabulky.