Pardubičtí florbalisté ve finále play off první ligy ani na třetí pokus nevyzráli nad Kladnem, a tak se do extraligy pokusí vrátit druhou cestou. Nutno dodat, že lemovanou akáty… Sportovní terminologii řečeno: přes úspěšně zvládnutou baráž s pražskou Spartou. Ta startuje 21. dubna v hlavním městě.

3. finále: FBC Kladno – Sokol Pardubice 9:6 (2:0, 2:2, 5:4). Branky: 25., 30. a 53. Princ, 11. a 56. Louvar, 46. a 60. Přívara, 10. vlastní, 48. Hanzlík –  33. Lisa (Burian), 34. Matys (Formánek), 50. Burian (Lisa), 52. Burian (Brychta), 58. Šťastný (Lisa), 60. vlastní. Pardubice: Pipek (od 30. min Levínský) – Šťastný, Daněk, Ďopan, Brychta, Volkov, Vichr – Formánek, Bahník, Janeček – Lisa, Teichman, Burian – Matys, Dlesk, Chmelař.

Zápas si hosté prohráli v jeho první polovině. Přes veškerou snahu se v dalším průběhu domácím nedokázali přiblížit na úplný dostřel a nabrané manko vygumovat.
„To, co jsme chtěli hrát v celé sérii, jsme předvedli až ve druhé polovině utkání. Zvýšili jsme aktivitu při rozehrávce i v útoku a bylo vidět, že to Kladnu činí velké problémy. Jenže na zvrat v utkání a vlastně v celé sérii už bylo pozdě," říká pardubický trenér Miroslav Janovský.

Pardubice si tak zkomplikovaly návrat do extraligy. „Vybrali jsme si horší a delší cestu. Ale je nám jasné, že i přes baráž se dá dojít do extraligy. Přijde mi, že každý rok chceme mít nejdelší sezonu ze všech českých týmů. Takže se výběru této cesty ani nedivím," směje se Janovský.