Tipsport Superliga: Tatran Střešovice – Sokol Pardubice 4:6 (2:1, 2:2, 0:3). Branky a asistence: 16. a 25. Komárek. 9. Jiří Kolísko, 22. Beneš, – 6. Gregor (Janeček), 26. Zozulák (O. Pakosta), 30. Teichman (Gregor), 43. Teichman, 55. Kourek, 59. Teichman (Brychta). Sestava: Levínský – Oubrecht, Petr, Janeček, Brychta, Zozulák, Mědílek, Junek, Kourek, Teichman, Dlesk, Gregor, O. Pakosta, Bartoš, P. Pakosta, Lehký, Ďopan, Němeček.

Sokolové na třetí tým tabulky vletěli. Hned v první minutě neproměnil Teichman. trestné střílení. Odměna za výborný nástup se přeci jen dostavila. Jenže ještě do konce první třetiny Tatran otočil. Ve stejném duchu se nesl i úvod prostřední části, kdy domácí odskočili až na 4:1. Pardubice ale zápas nezabalily. Nejprve se prosadil Zozulák a poté spoluhráče z útoku napodobil Teichman. Třetí část pak Sokol opanoval. A ze sedmi střel na bránu hned tři zastavila až síť.

Touto výhrou ještě více zamotal boj o zbývající místa do play off. Liberec, Bohemians, Spartu a Pardubice (tedy týmy na osmém až jedenáctém místě) dělí dvě kola před koncem jen tři body.

„Musím pochválit celý tým. Po taktické stránce splnil vše, co jsme si řekli. Navíc přidal obrovskou bojovnost a kolektivní výkon. Utkání se pro nás vůbec nevyvíjelo dobře. Pořád jsme ale věřili, že dokážeme stav otočit, což se nám i povedlo," oddychl si pardubický trenér Milan Koubek.

Zozu jako šestý vystoupal na magickou horu

Francie vynášela do nebes přezdívku Zizu, kterou nosil fotbalista Zinedine Zidane. Pardubičtí florbalisté i jejich fanoušci velebí Zozu. Útočník MARTIN ZOZULÁK totiž překonal magickou hranici 400 kanadských bodů v základní části extraligy. Potřeboval na to 235 utkání ve dvanácti sezonách.

Pamatujete si na první gól?
Jasně. A moc dobře. Otevíral jsem skóre prvního extraligového zápasu Sokola. Bylo to v sezoně 2005/2006 proti Vítkovicím. Jednoho z favoritů celé soutěže jsme tenkrát překvapivě porazili 6:2.
Dávaly se vám snadněji branky v Pardubicích nebo na Chodově?
V každém družstvu byly trochu jiné role, jiní spoluhráči a jiné cíle týmu. Na Chodově jsme měli vždy více hráčů, kteří pravidelně bodovali a soupeř se na ně musel více soustředit. Tím pádem se pro mě otevíral prostor. Zhruba v posledních dvou letech v Pardubicích vnímám hodně, že prosadit se je pro mě výrazně těžší.
Na jaké číslo v počtu v produktivitě se chcete v budoucnu dostat?
Žádnou metu nemám. Florbal je kolektivní sport a pokud se nedostaví týmový úspěch, tak jsou všechny moje body v podstatě k ničemu. Je důležitější, abychom Pardubice neustále posouvali v tabulce. Samozřejmě za jakýkoliv bodový přísun ale budu rád. Přeci jen v historické tabulce už je přede mnou pouze pět hráčů, z toho dva aktivní. Kdyby mi někdo v osmnácti řekl, že jednou budu šestý v historickém bodování, tak bych si klepal na čelo (směje se).
Jaké je vaše nejoblíbenější zakončení?
Vždy jsem měl nejraději rány z voleje. Myslím, že jsem takto dal i nejvíc gólů. Střela z první je tou nejnebezpečnější. Navíc, když se to trefí, tak to i dobře vypadá (šibalsky mrkne).
A co rekordní počet bodů v jednom utkání?
Povedly se mi dva osmibodové zápasy. V dresu Chodova proti Třinci jsem zapsal tři branky a pět asistencí. Druhé utkání bylo za Pardubice proti Královským Vinohradům. Zaznamenal jsem čtyři trefy a stejný počet nahrávek. (zz)