Série v play off vždy začíná 0:0. Pardubičtí basketbalisté ale už jedno vítězství vybojovali. Nejen jejich trenér DUŠAN 
BOHUNICKÝ je rád, že semifinále proti Prostějovu budou hrát znovu v hale na Dukle. Startuje se zítra na Hané.

Jaké jsou vaše semifinálové vyhlídky? Před třemi roky Pardubice podlehly Prostějovu ve stejné fázi 2:3 na zápasy. Kdo je nyní v sérii favoritem?
Favorita bychom měli hledat v týmu, který skončil po základní části na lepší pozici. Ale to jsou jen papírové předpoklady. Uvědomujeme si šanci, kterou jsme si letos vydobyli. Budeme chtít Prostějovu vrátit vyřazení.

S Prostějovem jste se letos střetli už pětkrát. Dvakrát doma, dvakrát venku a jednou na neutrální půdě. Orlům jste schopni konkurovat pouze 
před vlastními diváky. Proč?

V obou zápasech v Prostějově jsme dokázali odehrát výborné pasáže, ale nevyvarovali jsme se hluchým místům.  Soupeř je uměl potrestat více než ostatní týmy. Proto skóre vždy vypadalo trošku děsivě.

Kromě zápasů na Hané jste dostali na frak i v semifinále Českého poháru. Co s tím?

Pohárový duel jsem vymazal z hlavy. Rozhodující je pro mě zápas číslo 4 v Prostějově. Z něj si musíme vzít ponaučení. Navázat na pozitivní úseky a vyvarovat se částí, kdy se protivník dostával přes nás.

Jak hodně vás naopak povzbuzuje drtivá výhra ve druhém domácím utkání?

Bylo to jen pohlazení na duši, chvilková radost. Tento zápas jsem zrušil společně s tím pohárovým (úsměv).

V čem je podle vás Prostějov nejvíce nebezpečný a nevyzpytatelný? Váš svěřenec Corey Muirhead tvrdí, že mají nejlepší pohyb míče v Mattoni NBL…
Souhlasím. Hráči Prostějova dokážou velmi dobře reagovat na vzniklou situaci z pohledu útoku a v důsledku této výhody putuje míč vždy do těch správných rukou.Vyzdvihl bych jejich všestrannost, kde nebezpečí číhá jak ve hře do vnitřního prostoru, tak z trojkového oblouku.

A prozradíte jeho slabá místa?
Každý tým má své slabiny a bude na nás abychom jich dokázali využít … Prostějov jich nemá až tak mnoho, ale napíšu Zbyňkovi (trenér soupeře Choleva), aby mi prozradil alespoň jednu (směje se).


Takových Mitchellů (i když ne doslova), jako má Ústí nad Labem, je v Prostějově minimálně pět. Takže úkolem je ustrážit celou základní rotaci. Nebude to pro váš tým velký skok?
Mitchell byl jiný šálek kávy v individuálním přístupu k jeho obraně. Možná ani jeden hráč Prostějova není tak komplexní jako on, ale jejich vyrovnanost bude pro nás větší hrozbou. Styl obrany musíme změnit, ale nemám strach, že to nezvládneme.

Dlouho se diskutovalo, kde budete hrát domácí semifinálové zápasy. Vyhrála to hala na Dukle, o které se prostějovský Zbyněk Choleva v lednu vyjádřil, že toto prostředí nahání soupeřům hrůzu. Loboval jste společné 
s hráči za ní?
Stálo nás to osm hodin veřejných prací kolem Dukly, ale nakonec jsme si to vybojovali (smích). A teď musíme ukázat všem, včetně sobě samých, že naše touha vítězit je stejně silná jako potřeba se nadechnout. Víte jak se zpívá v jedné písni? Touha je zázrak, kámo zázrak …