Třetím podnikem ve středu pokračuje jedna z nejvýznamnějších běžeckých sérií tuzemského kalendáře Mizuno Running Cup. Pardubická devítka je největším českým závodem, který se koná ve všední den. Pořadatelé očekávají až osm stovek běžců všech kategorií.

Běží se na Pernštýnském náměstí v historickém centru Pardubic u Zelené brány. Program zahájí děti, pak vstoupí na scénu Lidový běh a vrcholem bude hlavní závod na šest okruhů. Běžci celkem urazí 9,6 kilometru. Chystá se i závod handicapovaných.

O výstřel ze startovací pistole se postará legendární oštěpař Jan Železný, trojnásobný olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa .
„Já na dlouhé běhání nikdy nebyl, ale o to víc obdivuji každého, kdo se na mnohakilometrový závod vydá. A je úplně jedno, jestli běží kilometr pod tři minuty anebo přes pět,“ říká čtyřnásobný český Sportovec roku, Atlet světa roku 2000 a dvojnásobný Atlet Evropy.

Program závodu a pořadí v seriálu
Program Pardubické devítky: závod předškolních dětí (17.00), Lidový běh na 1,6 kilometru (17.30), hlavní závod (18.00).
Vedoucí závodníci Mizuno Running Cup – do 29 let: Krunka (Nové Město n. M.) a Marušiaková (PIM Praha), do 39 let: Linhart (Kerda Liberec) a Poborská (Kerteam Praha), do 49 let: Beshir (Zdice) a Picciniová (Itálie), do 59 let: Petronyuk (ČZU Praha) a Mališová (Praha),
do 69 let: Čech (Liga 100 Praha), nad 70 let: Husička (Liga 100 Praha).