Mustangové hyjé!
Brankáři: Petr Boček, Vlastimil Drahý.
Obránci: Tomáš Kvoch, Lukáš Štěpjak, Jiří Kubeš, Richard Buhr, Pavel Kubeš.
Útočníci: Bernhard Hering, David Motyčka, Petr Kolek, Martin Hýbner, Marek Michalec, František Horníček, Vojtěch Buhr, Kamil Chudomský, Pavel Doležal, Lukáš Kořínek, Jiří Ander.
Mládež: Míša Tereska (nejmladší registrovaný sledge hokejista), Matěj Šurc.
Realizační tým – trenér: Michal Tereska, vedoucí mužstva, hrající kapitán a předseda klubu: Pavel Kubeš, místopředsedové klubu: Pavla Chudomská a Tomáš Kvoch, technická podpora: Dušan Kvasnička.

Co je více než stříbro? Přeci zlato! A jelikož se chce každý sportovec či tým posouvat nahoru, musejí i oni myslet na metu nejvyšší. Řeč je o úřadujících vicemistrech ve sledge hokeji. Mustangové z Pardubic jsou na prahu nové sezony. A také jejich trenér MICHAL TERESKA má jasno: Útok na titul… K němu by mu měla pomoct i německá megastar na nebi tohoto sportu.

O víkendu vyjede váš tým v tomto ročníku poprvé na led. S jakými plány vstupujete do nové sledge hokejové sezony?
V první řadě s velkou posilou, která nám měrou vrchovatou pomohla ke druhému místu v loňské sezoně. Jedná se o německého reprezentačního hráče Bernharda Heringa. Letos bude hrát jen za Mustangy. Získáváme tím silného centra a logicky vzrostly rovněž naše cíle.

Chcete tím říct, že uvažujete o mistrovském titulu?
Přesně tak. Co bych to byl za trenéra, kdybych mužstvo nehnal k vítěznému cíli. Bude to ale dlouhá a namáhavá cesta. V letošní sezoně dojde k několik změnám my se jim budeme muset přizpůsobit. Cíl je však jasný: Být lepší než vloni (rozesměje se).

Můžete být konkretní v případě avizovaných novinek?

Předně, naše sledge hokejová liga expandovala i do zahraničí. Přibyly týmy Vídně a Dolného Kubína. Je tedy jisté, že budou pro nás velkou neznámou. A jelikož se v ní objeví nově i Litvínov, dohromady se sejde již deset mančaftů. Z tohoto důvodu se přistoupilo ke zrušení klasického play off. Bude se hrát superpohár, kde si to rozdají první čtyři.

Rakousko, Slovensko, vypadá to, že se nacestujete. Co říkáte?

Máte pravdu. Bude to vskutku náročný půlrok. Rozlosování je však tomu trochu přizpůsobeno a systém dvou zápasu ve městech poblíž sebe zůstal. Pro příklad, když pojedeme hrát do Karlových Varů, druhý den odehrajeme zápas v Litvínově.

Přesto takto cestovat nejen po celé republice vyžaduje značné náklady, viďte?

Je tomu tak. Jsme úplní amatéři čistě odkázání na sponzory nebo vlastní zdroje. Kdo ale sledge hokej, potažmo Mustangy viděl někdy v akci, pochopil, že je to úžasná věc. A také, že jsme super parta lidí. To za věnovaný čas a finance zkrátka stojí.

Doznal samotný tým, kromě německé tváře nějakých změn?

Ano. Přišli k nám noví kluci, kteří se zatím sžívají se sedačkou. Můžeme jen doufat, že je sledge osloví natolik, že se časem stanou dalšími oporami našeho týmu. Bez nováčků a mládí to nepůjde. Snažíme si udržet širokou základnu a umožnit tento sport i dalším hendikepovaným.

Vrcholem přípravného období Mustangu bylo vítězství na turnaj v Karlových Varech. Naznačuje něco tato skutečnost?
Byla to příprava, šance pro nějaké alternativy a vyzkoušení si hráčů po letní pauze. Musím, ale s hrdostí přiznat, že díky termínu turnaje na konci prázdnin, jsme jeli v hodně oslabené sestavě.Moc šancí jsme si nedávali. O to více byl nejen pro mě výsledek překvapením. Chlapi do toho dali všechno a některé směny v sestavě mi ukázali i skryté rezervy. Ale musíme zůstat stále na zemi.

Mustangové mají ještě jednu extra silnou zbraň. Fanoušky. Máte pro nějaké poselství?

Každopádně jim děkujeme za podporu během loňské sezony. V té letošní uděláme vše pro to, abychom byli ještě lepší. Po venkovním tripu se představíme doma 7. a 8. listopadu. V sobotu bude naším soupeřem nováček z Dolného Kubína a v neděli dojde na reprízu finále se Zlínem.