Zápas měl od jeho začátku jasný průběh. Do pardubické arény si našlo cestu celkem 2 013 diváků, po celý zápas přihlíželi skvělému výkonu hostů. Sokoli na svého soupeře nestačili a po první třetině prohrávali vysoko 1:6.

Jejich soupeř z Vítkovic si od prvního buly vytvářel značné množství šancí, které s klidem dokázal proměnit. Ve druhé třetině padly tři branky, všechny z vítkovických holí. Ani po druhé přestávce se domácí neprobrali z útlumu a po konci utkání svítilo skóre 3:13.

Dvěma zásahy se v domácím týmu blýskl Martin Zozulák, v týmu soupeře zazářil pětibodový Adam Delong. Velmi výraznou postavou tohoto duelu byl také vítkovický Jakub Hubálek, který strážce pardubické svatyně překonal třikrát.

„Chtěli jsme do sezony vstoupit dobrým zápasem, což se nám vůbec nepovedlo. Věděli jsme, že nás čeká úřadující mistr a nejlepší tým ligy, i přesto jsem věřil, že odehrajeme dobré utkání. Bohužel jsme to ale zazdili absolutně nepovedenou první třetinou, která celý zápas rozhodla,“ uvedl po utkání pardubický trenér Ladislav Štancl.

Kouč domácího týmu pojmenoval, v čem měl úřadující mistr navrch. „Vítkovice nás předčily v rychlosti práce s míčkem a na hřišti opravdu dominovaly. I tak si ale myslím, že výsledek byl až moc krutý a neměli jsme obdržet tolik branek a naopak i nějakou přidat. Zápas tak pro nás musí být motivací, musíme pracovat ještě více a soustředit se na další zápasy,“ dodal Štancl.

Superliga florbalu – 1. kolo: Sokoli Pardubice – 1.SC Tempish Vítkovice 3:13 (1:6, 0:3, 2:4).
Branky Pardubic: 13. a 46. Zozulák, 50. Petr.
Sestava Pardubic: Levinský (Haleš) – Oubrecht, Kaluža, Dlesk, Škeřík, Slabý, Klein, Formánek – Petr, Zozulák, Kourek, Teichman, Pakosta, Šmíd, Savický, Petržela, Žáček, Černý, Krigovský.