Letošní jarní přípravu absolvovalo pod vedením trenérů Heleny Kupkové a Petra Kolmana o něco méně závodnic než v minulých letech. Jmenovitě Karin Bauerová (roč. 2007), Anna Sirůčková (2006) a Eliška Šťovíčková (2004).

„V této sezoně nás zastihla generační obměna,“ vysvětluje Helena Kupková.

Její svěřenkyně se už v přípravě zúčastnily pohárových závodů. První, Memoriál Jana Hampla, se konal na domácí půdě. V dubnu a květnu startovaly na dalších závodech, odkud si přivezly velký počet výborných umístění a medailí (Velká cena Hradce Králové, Memoriál Karla Parmy v Jindřichově Hradci, Putovní pohár Vrchlabí, atd.). Prvním vrcholem byly mezinárodní závody: Memoriál Evy Bosákové v Praze a Memoriál Marie Urbáškové v Šumperku.

„V Praze obsadila Anna Sirůčková deváté místo v místo v kategorii žákyň a Eliška Šťovíčková byla pátá v juniorkách. V Šumperku Eliška vybojovala v kategorii juniorek a žen druhou příčku. Stejné umístění zaznamenala v žákyních Anička. Karin Bauerová skončila ve stejné kategorii šestá,“ popisuje úspěchy trenérka.

Pardubická děvčata nechyběla ani na Přeborech Pardubického a Královéhradeckého kraje ve Vrchlabí. Potom už příprava směřovala k MČR ve Znojmě.

„Šampionát byl skvěle zorganizován a děvčata si toto vyvrcholení celoroční přípravy užila. V samotném závodě si všechny tři naše dívky vedly skvěle. V závodě žákyň vybojovala Anna Sirůčková bronzovou medaili a mladší Karin Bauerová krásné sedmé místo. V juniorkách si výborně vedla Eliška Šťovíčková, která si ze Znojma odvezla zlatou medaili a mistrovský titul,“ pyšní se Helena Kupková.

Na republiku se probojovaly také dvě nejmladší gymnastky závodního oddílu TJ Loko. A to v nové kategorii mladších žákyní. Adéla Bakešová a Kristýna Vyňuchalová (obě r. 2010). Obě malé gymnastky trénují pod vedením trenérek v Evy Veverkové a Andrey Květonové a už samotná nominace na MČR byla úspěchem. Na svých prvních „velkých“ závodech si nevedly špatně. Bakešová skončila na 25. místě, Vyňuchalová obsadila 34. příčku. Důležitější než umístění bylo nasbírání spousty zkušeností do další závodní budoucnosti.

Ilustrační foto.
Ze Sletiště se slétlo do kraje šest cenných kovů