Pohotovost je podle našeho zjištění v obou táborech ostravských celků. Torf se dostal do výhody, teoreticky může i prohrát a přesto se zachrání, ale jen za předpokladu, že vysokomýstský Nejzbach porazí doma Mikesku a to vůbec není jisté. Ta sice v posledním kole urvala bod s pražským Eco–investmentem (4:4), ale přesto propadla na předposlední a tedy sestupové místo. „Situace se ještě více zamotala, je hodně variant, jak se to vše může ještě vyvinout. Můžeme ve Vysokém Mýtě vyhrát a přesto nám to na záchranu nemusí stačit, ale ještě má cenu bojovat,“ míní trenér Mikesky Ostrava Patrik Mičkal. Nejzbachu se dlouhodobě nedaří a prohra s Torfem jen potvrdila jeho herní krizi.

Do sestupových vod propadla i VŠB Ostrava. „Jsme v prekérní situaci. Před týdnem jsme se mohli přiblížit k účasti v play off a teď když prohrajeme s Jistebníkem na jeho palubovce v Brušperku a Mikeska s Torfem svoje zápasy vyhrají, tak sestoupíme,“ smutně sděluje kouč VŠB Václav Svoboda. Jeho tým má na Mikesku a Torf dvoubodový náskok, ale ani remíza mu v případě výhry obou soků nemusí stačit. S oběma má totiž VŠB horší vzájemnou bilanci a podle trenéra Svobody, týmu citelně chybí čtyři marodi z naší základní sestavy.

Pardubický kouč Milan Vich je přesvědčen, že Torf zligy nespadne. „ Aktuální situace nám hraje do karet, před posledním kolem máme výhodu, kterou nesmíme promarnit. Nebudeme ale kompletní, kdispozici nebude Burget, pro osm žlutých karet je mimo hru Jeřábek, otazník je nad startem Šmerala. Benago již proklouzlo do play off, to také může být naše výhoda, nemusí přijet vnejsilnějším složení. Určitě Benagu bude chybět gólman Klíma. Rozhodně však musíme spoléhat sami na sebe a nikoliv na Nejzbach, který Mikesku nemusí porazit. Když Benago zdoláme, nemusíme se již o ostatní výsledky zajímat, vklidu si je přečteme až vnovinách,“ sděluje zdovolené vItálii Milan Vich.