Jak byste charakterizoval vaše čtyři soupeře, kteří vás čekají ve skupině?
Prvním jsou Švýcaři, kteří jsou hodně nebezpečným mužstvem. Prošli obměnou, mají tam nové mladé hráče. Sehráli jsme s nimi přátelské zápasy, je to s nimi tahání až do konce. Ve druhém utkání nás čeká Itálie, ale je to v podstatě zámořský celek. Jsou to Italové, kteří žijí v Kanadě. Američani udělali obrovský progres na minulém šampionátu v Zugu. Ani Portugalci nejsou žádným outsiderem, protože poslední čtyři roky se s nimi dost trápíme. Platí u nich to, co u Italů. Čeká nás těžká skupina.

Co jste říkal hráčům, když jste přijeli na první trénink do Tipsport areny?
Hovořili jsme o tom, co nás čeká, co nás nemine a na co musíme být připraveni. Všem jsme už od minulého mistrovství kladli na srdce, že nás čeká dvanáct dní tvrdé práce. Musíme se soustředit jen na šampionát, nic jiného okolo nás nesmí zajímat.

Během šampionátu máte k dispozici kabinu A týmu hokejistů Dynama. Jak se vám zamlouvá?
Domácí mužstvo by mělo mít nejlepší podmínky a jsem rád, že můžeme využít tyto nádherné prostory. Kluci mohou vidět, jak funguje profesionální organizace. Zázemí je parádní.

Jak se těšíte na atmosféru při zápasech českého týmu?
Moc! Vždycky je lepší pro všechny hrát před plným hledištěm. Jsem rád a doufám, že lidé si najdou cestu do Tipsport areny a budou nám v Pardubicích fandit. Hokejbal zde znají, mají jej rádi a věřím, že nás maximálně podpoří. Věřím, že si kluci užijí zápasy před pěti nebo šesti tisíci fanoušky.

První utkání vás čeká dnes proti Švýcarsku. Půjdete do něj jako domácí tým v roli favorita?
Úspěch se vždy odvíjí od čtvrtfinálového duelu. Už tato střetnutí pro nás budou důležitou prověrkou, abychom zvládli klíčová utkání. Přijímáme roli favorita prvního zápasu, chceme naladit fanoušky vítězstvím, aby nám chodili pomáhat i v dalších zápasech.