Boj mezi Svitavami a Pardubicemi si do svého programu vybral i kanál ČT Sport.

Pondělí 18:00: Dekstone Tuři Svitavy (0 výher – 3 porážky) – BK JIP Pardubice (1 výhra – 0 porážek).

Smrtící los Turů na začátku sezony jim zatím nedovolil radost z vítězství, byť odvedli tři kvalitní výkony a především v Děčíně a Opavě sahali po úspěchu. Leč nedosáhli, štěstí pokaždé stálo na straně protivníků, takže se svitavské naděje upínají k derby proti soupeři, který se v lize představil doposud jenom jednou.

„Pardubice jsou pro nás velkou výzvou. Mají zkušený tým a kvalitní zahraniční hráče, nicméně my hrajeme doma a pevně věřím, že zápas zvládneme. Naše tři prohry musíme hodit za hlavu a plně se soustředit na tento duel,“ vyjádřil se rozehrávač Bryan Smithson.

Druhý zápas a první zkouška ohněm. Beksa bude čelit soupeři, který na rozdíl od ní čeká na první výhru. O to bude mít favorit těžší úlohu předpoklady naplnit.

„Svitavy výrazně posílily svůj tým již v polovině loňské sezony. A nepřestaly ani v letní přestávce, kdy přišli zkušení i mladí hráči. Jedná se o velmi silný celek, v němž to není jenom o pěti hráčích, o úzké rotaci, ale naopak. V současnosti jsou Tuři dobře složeným a velmi nebezpečným týmem. A také ambiciózním. Klíčové bude, abychom dokázali eliminovat a zpomalit přechodovou fázi soupeře, kterou má velmi dobře zvládnutou,” podotýká pardubický trenér Tomáš Bartošek.

Další výsledky Kooperativa NBL – 4. kolo: BK Olomoucko – Ústí nad Labem 104:83, Ostrava – Brno 85:80, Děčín – Nymburk 64:99. Zápasy Jindřichův Hradec – Kolín a USK Praha – Opava se hrají ve středu 18. října (18:00).