Souboj mezi Pardubicemi a Libercem snad nemůže mít vyrovnanější průběh. Po šesti duelech je stav nerozhodný 3:3, a tak o vítězi série rozhodne až sedmý zápas. „Utkání jsou právem vyrovnaná, v základní části jsme se umístili hned za sebou, čemuž průběh série odpovídá. Sedmý zápas je asi spravedlivý, ale poražený tým bude muset navzdory třem výhrám absolvovat nepříjemnou baráž. A té se chceme rozhodně vyhnout," vyhlašuje jednoznačně brankář Jakub Levínský.

Právě na výkonech obou maskovaných mužů bude v sobotu velmi záležet. Všechny zápasy totiž zatím skončily jednobrankovým, maximálně dvoubrankovým rozdílem. „S Libercem jsou zápasy velmi nevyzpytatelné, oproti minulým sezónám mají silnější tým a rozhodnout může opravdu každý útok. Upřímně, mám daleko oblíbenější týmy než Liberec, ale v play down si nemůžeme vybírat," říká Levínský.

Na vítěze sobotního klání čeká superligová místenka i pro příští ročník, poražený tým o ní bude muset bojovat v následné baráži. V té narazí na hladové prvoligové vlky, ovšem pardubičtí florbalisté věří, že se jich tato utkání týkat nebudou. K superligové záchraně jim chybí už "pouze" jedna výhra, kterou mohou přidat v sobotu. „Klíčový bude vstup do utkání a zároveň se musíme vyhnout našemu oblíbenému mezivýsledku. Snad pokaždé, když jsme v sérii vedli o dvě branky, jsme nakonec odcházeli poraženi. Pokud si zvládneme vypracovat větší brankový náskok a spojíme to s kvalitní defenzivou, tak věřím, že rozhodující duel zvládneme," dodává s úsměvem Levínský.

7. utkání: FBC Liberec – Sokol Pardubice (15.4., 19:00, SH Dukla Liberec)