Domácí hráči zahájili aktivně a v 9. minutě se poprvé prosadili. Během následujících pěti minut navíc přidali další dvě branky a odskočili Švýcarům na tříbrankový rozdíl. Ve druhé třetině Češi skórovali dvakrát a v závěru utkání se ještě prosadil dvougólový střelec Radim Štěpáník.

"Vstoupili jsme do zápasu dobře a vedli 3:0 po první třetině. Měli jsme tu dva dny drobného tréninku a to se v utkání zřejmě projevilo. První třetina rozhodla. Byli jsme potom v psychické pohodě a čekali na chyby soupeře. Když vedete 3:0, tak se hraje podstatně lépe," uvedl po utkání Jaroslav Pavlík, asistent trenéra.

Česká republika – Švýcarsko 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Soukup (Štěpáník, Špaček), 11. Pospíšil (Slanec), 13. Štěpáník (Vlasák), 24. Kubeš (Bílý), 29. Benedikt (Bílý), 45. Štěpáník (Švanda). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváků: 3189.

Sestava Česka: Heczko – Kudela, Pospíšil, Benedikt, Dědič, Rejthar, Slanec, Švanda, Vlasák - Barnošák, Bílý, Březina, Fejfar, Hnízdil, Bacovský, Kruček, Kubeš, Lux, Peschout, Soukup, Špaček, Štěpánik, Wróbel.

DRAHOMÍR KADLEC povede jako hlavní trenér mužskou hokejbalovou reprezentaci na domácím mistrovství světa.
Trenér Kadlec: Skupina je důležitou prověrkou