Celý nedělní zápas tahali domácí za kratší konec. Ještě ve čtvrtém kvartálu byli minus 15 bodů. Přesto ústečtí basketbalisté dotáhli ztracený zápas do prodloužení. A v něm hostující Pardubice dorazili!

V závěrečných sekundách mohl poslat Pardubice do semifinále Spearman (32 bodů), ale nejlepší střelec zápasů poslední střelou minul (stejně jako Votroubek v duelu číslo čtyři). Série se tak vrací do Pardubic k rozhodujícímu sedmému mači.

Ústí nad Labem - Pardubice 88:87 po prodl. (21:29, 36:42, 54:64, 76:76)

Nejvíce bodů: Pecka 23, Šotnar 16, Robinson 15, Singletary 13, Šmíd 12 - Spearman 32, Švrdlík 16, Kent 14, Pandula 11.

Ohlasy k utkání

Tomáš Bartošek (as. trenéra hostů):
Blahopřejeme Ústí k vítězství, je to 3:3 a rozhodne poslední zápas.
Věříme, že potvrdíme výhodu domácího prostředí. Co se týče zápasu, nám se povedl vstup do utkání, pořád jsme udržovali náskok, Ústí se dostalo nejblíže na šest bodů. Ve čtvrté čtvrtině se ale za stavu 73:60 něco zlomilo, domácím se povedla dlouhá šňůra, která je v laufu vrátila do zápasu a prodloužení už dohrávali v euforii, díky níž ho dovedli k vítězství

Antonín Pištěcký:
Poprvé v sérii jsme byli lepší na útočném doskoku, Pardubicím jsme jich dovolili jen 6 což je enormní rozdíl proti minulým 28! Za to před hráči smekám. I přes špatný vstup do utkání se nám povedlo dostat zpět do zápasu, hráči ukázali charakter a patří jim obrovský dík, že to nevzdali. Byla narvaná hala, Michal Šotnar na sebe vzal několik těžkých střel, co víc dodávat. Rozhodne poslední utkání v Pardubicích.

Kamil Švrdlík:
Nezvládli jsme závěr utkání. Víme o síle Ústí, nebylo to podcenění, ale měli jsme výpadek a pak už jsme nedokázali nástup Ústí zachytit. Měli jsme sice střelu na vítězství, tu jsme ale nevyřešili dobře.

Ladislav Pecka:
Tahali jsme za kratší konec, přesně 38 minut a 25 sekund, kdy Pardubice vedly, ale Michal Šotnar podal excelentní výkon, v závěru jsme zabrali a utkání otočili. Obrovská poklona patří divákům, kteří nás hnali celé utkání.