Na koni nepřijel do Pardubic svatý Martin, ale basketbal. Ve šlágru kola, kdy se jeho vítěz bude na ostatní účastníky Kooperativa NBL dívat z vrcholu, předvedly oba týmy agresivní basketbal. Pardubičtí dlouháni v každé čtvrtině poctivě a po dvou bodech navyšovali své vedení. Jenže v té závěrečné přišli o něj přišli a prohráli.

BK JIP Pardubice – BK Armex Děčín 65:67 (15:13, 34:30, 53:47). Body: Pandula 14, Wall a Švrdlík po 13, Škranc 9, Půlpán 7, Sanders 5, Kotas a Nečas po 2 – Vyoral 18, Houška 12, Stria 10, Šiška a Pomikálek po 8, Landa a Jelínek po 5, Ježek 1.
Rozhodčí: Hošek, Kurz, Večeřa.
Trojky: 7:8.
Trestné hody: 14/8 – 23/15.
Fauly: 25:19.
Doskoky: 41:43.
Diváci: 1092.
Nejlepší hráč: Luboš Stria (Děčín).

Domácí vstoupili do utkání, jako kdyby ještě pokračoval jejich páteční zápas s Nymburkem. Po třech a půl minutách vedli 8:0. Trenér hostí zareagoval oddechovým časem a Děčín se v něm probral. Otočil na 10:8, jenže jeho vedení mělo jepičí život. Prakticky až do předposlední minuty střetnutí už jen dotahoval. Ale pěkně po pořádku. Ve druhé čtvrtině si Pardubice vytvořily slibný náskok devíti bodů (30:21). Severočeši ho na začátku druhé půle smazali. Vývoj utkání pokračoval ve stejném duchu. Beksa znovu byla sedm bodů v plusu, ale Válečníci se svou buldočí houževnatostí opět vrátili do zápasu. V závěrečné čtvrtině se domácí dostali do velkých problémů z fauly. Tři jejich rozehrávači (Kotas, Půlpán i Sanders) měli čtyři osobní chyby. Navíc týmu jich rozhodčí přidělili pět, zatímco hostům do předposlední minuty jediný. Děčín se dostal znovu do vedení v čase 38.41. Ke smůle Východočechů už ho nepustil. Také proto, že Pandula minul za tři body a poslední útok zastavili hosté faulem. Vždyť měli k dobru ještě dva.

„Do utkání jsme vstoupili dobře. Ale v basketbale vedení o osm bodů nic neznamená. Rozhodovalo se ve druhé půli. Chybami ve třetí čtvrtině jsme nechali Striovi dvě otevřené střely a Děčín se dostal do laufu. Vedli jsme sice 32 minut, ovšem na to se nehraje," krčil rameny pardubický kouč Dušan Bohunický.