Nejlepší dárek ke stoletému založení kurtů LTC Pardubice, které se rozprostírají Pod Zámkem? Určitě účast jeho pěti tenistů na Juniorce. Historie totiž dlouho nepamatuje, aby pořadatel nejstaršího mládežnického turnaje v Evropě, který je zároveň mistrovstvím České republiky v kategorii staršího dorostu, se mohl pochlubit hned kvintetem svých reprezentantů. Shodou okolností všichni mají u svého jména zapsán ročník narození 1998.

Trojlístek se kvalifikoval na Pardubickou juniorku na základě svých výsledků na oblastních přeborech. Další dva tenisté obdrželi od pořadatele volnou kartu. Tu si v kategorii dívek i chlapců vždy zajistí vítěz klubového turnaje.

Největší „díru" do světa udělali Daniel Rabas a Adéla Wasserbauerová. Oba dva se probili do druhého kola, kde dostali právo vyzvat na kordy nasazené hráče. Rabas při své premiéře, kterou si vybojoval v oddílové kvalifikaci, v první rundě pokořil Michaela Vrbenského (3:6, 6:4, 6:1). Ve druhém narazil na turnajovou jedničku a loňského finalistu Davida Poljaka. Ten mu nadělil dva „kanáry". Wasserbauerová při své druhé účasti nejdříve udolala Barboru Pokornou (6:3 5:7 6:3), aby nestačila na Lucii Procházkovou. V každém setu na ni uhrála gam.

Zbylá trojice se na pardubické antuce moc neohřála. Nejdelší čas tam strávila Alžběta Nováková (volná karta), která své přemožitelce vzdorovala tři sety. S Klárou Hájkovou prohrála 5:7, 6:1, 2:6. Třetí dívka z LTC jménem Nikola Novotná nestačila na Elišku Kleisnerovou, které podlehla 4:6, 3:6. Daniel Janko prohrál rovněž ve dvou setech. V prvním mu jeho soupeř Štěpán Šimek dovolil čtyři gamy, ve druhém pak jediný.

Vyslanci z LTC Pardubice naskočili také do čtyřher. Daniel Janko si přizval do páru Zdeňka Pustějovského a v prvním kole zásluho dvou vydařených tiebreaků vyřadili dvojici Albert Puk-Šprlák, Michael Vrbenský. V pavouku pak narazili na nasazené jedničky Davida Poljaka a Zdeňka Koláře, kteří jim nedali šanci (6:0, 6:4). Daniel Rabas si přival na pomoc Jakuba Patyka z pražské Sparty. Na dvojici Dominik Bartoň a Ondřej Niče však protizbraň nenašli a prohráli 6:3, 6:2.

V soutěži dívek si každá z hráček LTC Pardubice vzala k sobě do páru tenistku z jiného oddílu. Nesehranost se projevila a ani jeden debl se nepřenesl přes první kolo. Adéla Wasserbauerová měla k ruce Natálii Kohoutkovou z LTK Liberec a nevlezly do hlav Magdaleně Pantůčková a Tereze Procházkové (6:4, 2:6, 7:10). Alžběta Nováková hrála s Barborou Pokornou z LTK Liberec. Nestačily na dvojici Monika Běhounková, Adriana Maříková (2:6, 2:6). Nikola Novotná se dala dohromady s Markétou Zeminovou (TJ Lázně Bělohrad). Nad jejich síly byly Klára Hájková a Johana Marková, které vyhrály 6:4, 3:6, 10:6 v supertiebreaku.