Sportovci byli po dlouhé jarní pauze pořádně natěšení, sjela se jich bezmála stovka, přihlášených bylo na 120.

„Závod předčil všechna naše očekávání. Atleti sbírali nejen krásné originální medaile, ale i výborné výkony a překonaná osobní maxima nebo dokonce limity na vrcholné atletické akce, třeba na mistrovství Evropy, které bylo z letošního července posunuto zatím na březen 2021,“ uvedla Jana Hrdinová z pořádající Atletiky Bez Bariér.

„Sportovce přivítala řada významných osobností a výborně připravení moderátoři dávali celé akci ten správný šmrnc. Sešla se početná parta fanoušků, i díky tomu skvělých výkonů a osobních zlepšení nebylo málo. Troufám si říci, že snad všichni odjížděli domů s úsměvem na tváři a spokojení,“ dodala Hrdinová.

Rozdalo se celkem 35 sad medailí, osobních rekordů bylo nepočítaně. Pochvalu si rozhodně zaslouží domácí závodníci, bylo jich celkem jedenáct a svými úspěchy vytvořili nejlepší tým ze šestnácti zúčastněných. Na mítinku vybojovali celkem třináct cenných kovů (3 – 5 – 5).

Celá řada kvalitních výkonů byla k vidění na Velké cena města Pardubic v atletice handicapovaných. Spokojené pořadatele potěšilo, že na mnohé z nich dosáhli zástupci domácího klubu.Zdroj: Atletika Bez Bariér

Zlato si odvezli Tereza Vargová a Jarda Petrouš za hod diskem a Olda Brych za výtečný osobní rekord v běhu na 800 metrů. Stříbro získali Vendula Písaříková v jízdě na 100 metrů na vozíku, Martin Zach v hodu kuželkou, Michal Enge v hodu diskem a Olda Brych na stovce a dvoustovce. Bronzové medaile se předávali Vendule Písaříkové za kouli, disk i kuželku, Michal Engemu za kuželku a Jendovi Vaňkovi v sektoru diskařů.

Bližší informace k mítinku a pardubickým handicapovaným atletům najdou zájemci na www.atletikabb.cz. Tamtéž se dozvědí, že další velkou akcí klubu bude podzimní Pardubické Bez Bariér Open v neděli 20. září.