Středočeši před televizními kamerami podlehli v dohrávce pátého kola pardubickému výběru, který je přikoval ke dnu tabulky.

Příbram – Pardubice 3:5 (3:2).
Branky: 18. Riegel, 27. Kunc, 28. Tošovský – 38. a 50. Bydžovský, 15. Knotek, 20. Beran, 48. Šimon.
ČK: 0:1 (20. Chvála).
Sestava: Mičjan – Chvála, Dušek, Čáň, Beran, Šlégr, Bydžovský, Rosůlek, Fejl, Knotek, Šimon.

Skóre otevřel po čtvrthodině hry svojí premiérovou trefou v soutěži Knotek. O vyrovnání se postaral nejzkušenější příbramský hráč Riegel. Tečkou za povedenou kombinací vrátil hostům vedení Beran, ale pak přišly krušné chvilky pro jeho tým. Červenou viděl za faul Chvála, když přerušil nebezpečný domácí atak.

Z pětiminutové přesilovky Příbram nic nevytěžila, ale krátce po jejím konci se tečí prosadil Kunc. A minutu po něm obrátil zápas Tošovský.
Pardubičtí považovali vyloučení za přísný trest.

„Ani nemusela být červená karta. Dostali jsme pak zbytečný gól, sráží nás osobní chyby. Domácí byli zatažení, dobře bránili," popsal Beran.

Po přestávce zařídil vyrovnání Bydžovský a pak přišla chvíle Šimona. Zkušený veterán, který v případě potřeby zaskakuje také mezi třemi tyčemi, vstřelil vítězný gól. Obtočil se kolem Trefného a napálil balon přesně do rohu příbramské klece.
„Spíš jsem na hřišti od bojování, občas podržet balon a když tak sklepnout na někoho. Nejsem tam od gólů," usmál se David Šimon.

Pardubický triumf pojistil deset minut před koncem druhou brankou Bydžovský. Příbram se pustila do power play, ale kromě dvou střel nad bránu nic nevytěžila.

Pardubice přezimují na předposlední sedmé příčce, čtyři body za šestým Blanenskem, které Východočeši jako druhého soupeře na podzim ještě přetlačili. Naopak Příbram zůstala přikovaná na dně tabulky s pouhými dvěma body za úvodní penaltové vítězství nad Jihlavou.

„Neodehráli jsme špatná utkání. Svedli jsme vyrovnaný souboj s Mostem, smolný zápas jsme měli doma s Brnem. Vítězství v Příbrami nás může nakopnout do jara," prohlásil David Šimon.