V úvodní čtvrtině to však na úspěch nevypadalo. Hosté třikrát prohrávali o deset bodů. „Po debaklu v pohárovém utkání ve Spišské Nové Vsi byli hráči nejistí a sami si dělali problémy. Ztratili jsme několik míčů a nedali koše z jasných pozic. Naopak soupeř se lehce dostával ke druhým střelám a nemilosrdně naše váhání trestal,“ přiblížil komplikace v úvodu utkání pardubický trenér Ivan Vojtko.

Do přestávky se domácím nepodařilo náskok udržet. „Přitvrdili jsme v obraně a začali trefovat, a to konečně i z venkovního pole,“ podotkl kouč slovenské národnosti.

Na pardubické lavičce mohlo být veseleji, kdyby hosté proměňovali šestky. „Trestné hody ještě víc než trojky ukázaly, že nejsme ten typický střelecký mančaft. Na každý koš se hrozně nadřeme. Lehké koše, kdy stačí sekunda, prostě zatím nedáváme,“ vidí stále nedostatky ve hře Vojtko.

Jak již trenér naznačil, Pardubicím po dlouhé době vycházela střelba za tři body. Soupeře v této činnosti porazily 8:7. „Po Sadské kromě zmíněných trestných hodů nemám, co bych klukům vytkl. Jsem rád, že až na několik výjimek jsme soupeře přeskákali pod oběma koši,“ konstatoval pardubický lodivod.

Úsměv na tváři mu musel vykreslit další údaj. Pět hráčů se dostalo přes dvoucifernou hranici nastřílených bodů. „Utkání jsme prakticky odehráli se šesti hráči, a kdyby Marian Přibyl dal o dva body více, mohli být přes deset všichni. To svědčí o kolektivním výkonu, tato skutečnost mě potěšila ze všeho nejvíce.“

Do sestavy se vrátil po zranění Kamaldin Gamma. „Přestože to nebylo úplně ono, mohl by být tím obranářem, který bude hlídat pohyblivé hráče soupeře,“ poznamenal Vojtko.