V první čtvrtině Pardubice doma prohrály 70:87. Také ve čtvrtek večer inkasovaly 87 bodů, ovšem do děčínského koše jich nasázely o třicet víc. „Abych byl upřímný je mi jedno, že jsme dali sto bodů. Hodně jsme jich ale dostali. Pořád se nám nedaří ubránit pod sedmdesát. Při tom se nedá říci, že bychom měli špatnou obranu. Naopak. Vysvětlením mám jediné. Hrajeme velmi rychlý basketbal. Utkání muselo být pro diváka atraktivní,“ poznamenal Vojtko.

Pardubičtí „baskeťáci“ si body rozdělili do obou poločasů rovnoměrně. „Po celé utkání jsme byli jednoznačně lepším týmem. Samozřejmě, soupeř je kvalitní a proto nás donutil k několika krátkým výpadkům. Opět se ukázalo, že s Phillipsem jsme velmi silní. Škoda, že v Ostravě nemohl pro zranění nastoupit. Věřím, že bychom neprohráli a udrželi vítěznou šňůru. Momentálně je pro mě nepostradatelný pro tu černou práci. V závěru to znovu předvedl,“ chrání svůj klenot slovenský kouč.

Severočeši nasbírali nevídaných devětadvacet faulů. Vsadili jsme kartu na rychlé úniky. Tím jsme ale položili na oltář prohrané podkošové souboje,“ vysvětluje pardubický trenér.

Všichni fanoušci basketbalu se těšili na souboj rozehrávačů. Domácí Rico Grier však totálně zůstal ve stínu Levella Sanderse. Přitom v Pardubicích tomu bylo naopak. Sanders zaznamenal ve čtvrtek 34 bodů a jeho validita (všechny činnosti na hřišti) dosáhla čísla devětatřicet. „ Na Ellovi byla vidět velká motivace, vždyť v Děčíně čtyři roky působil. Tentokrát měl opravdu jistou ruku,“ říká Ivan Vojtko.

V příštím utkání se BK Synthesia představí v sobotu 29. prosince na hřišti favorizovaného Nového Jičína.