Tři televizní přenosy z Mattoni NBL proslavily rovněž basketbalové příznivce. V Liberci, Brně, a naposledy na USK dokázali překřičet domácí většinu. Není od věci připomenout, že pod jejich vedením pardubičtí borci pokaždé zvítězili.

„Musím za všechny hráče tlumočit, že je to vždy velká vzpruha, mít v zádech své příznivce v cizím prostředí. Notabene na Folimance, kde se nikdy nehraje soupeři lehce. Naopak USK patří doma k naším nejméně oblíběným protivníkům. Patří jim naše velké díky,“ rozplýval se po vítězném zápase (78:59) hrající asistent Marian Přibyl.

Jeho slova doplňuje hlavní kouč. „Ve druhé čtvrtině jsme hráli až na jednu výjimku všechno venku a naši fanoušci nás poctivě doprovázeli po celé republice. Jsou slyšet i v naší ČEZ Areně, ovšem v tak velké hale, jsou dál od palubovky a jejich skandování trochu zapadne,“ všiml si Vojtko.

Jeho svěřenci z pěti posledních mistrovských zápasů ve čtyřech případech nedovolili soupeři nastřílet více než šedesát bodů: v Brně 56, proti Ústí n. L. 57, proti Sadské 54, na USK 59. Výjimku tvořil domácí zápas s Libercem, kdy inkasovali 75 bodů. I tato porce se dá doma přestřílet, ovšem tehdy totálně odešel Synthesii útok. „Přesně se naplňují moje prognózy po usednutí na pardubickou lavičku, že bude trvat dva tři měsíce než zapracujeme na obraně. Naše společná práce začíná přinášet zasloužené ovoce,“ uvedl Vojtko.

Potvrdí jeho slova středeční domácí zápas BK Synthesia od 18 hodin proti BC Kolín?