Basketbalisté BK Synthesia šlapou po Vánocích jako hodinky. Nejdříve porazili Brno a pak v nezapomenutelném duelu získali skalp mistra z Nymburku.

Jejich příznivci si vrní blahem ovšem ke spokojenosti jim chybí jedna skutečnost. Co nejrychleji vrátit divácký rekord do Pardubic. Teď je k tomu ideální příležitost. V sobotu hostí Prostějov, který má v poslední době ještě větší fazónu než Synthesia.
Počet 2040 diváků. Právě tolik jich přišlo do pardubické ČEZ Areny na utkání 16. kola Mattoni NBL s Ostravou. Až do nedávna šlo o rekord letošního ročníku elitní české soutěže. Jenže, to už neplatí.

Na šlágr 20. kola mezi Prostějovem a Nymburkem si totiž našlo cestu 2315 příznivců.
Pardubický fanklub na to zareagoval výzvou v tomto smyslu: „Přijďme 9. ledna v co možná největším počtu na zápas mezi Pardubicemi a Prostějovem a vraťme rekord v návštěvnosti z Hané zpět do ČEZ Areny!“
Generální manažer Pavel Stara se k iniciativé skalních fanoušků připojuje. „Rádi bychom si divácký rekord vzali zpět, a to již tuto sobotu. Proto všechny zveme,“ láká diváky do hlediště.

Důvod č. 1– Beksa vítězí

Ve druhé čtvrtině základní části má pardubický tým vysoce aktivní bilanci výher a proher (8:2). V průběžné tabulce srovnal krok s dosud čtvrtým Děčínem (před jeho úterní předehrávkou 22. kola s Vyšehradem).
Navíc všichni mají ještě v živé paměti, jak v minulém kole přivedl celou ČEZ Arénu (1640 diváků) do varu, když po velice kvalitním výkonu porazil šestinásobné české šampióny z Nymburka!

Důvod č. 2 – atraktivní sok

Lze očekávat, že fanoušci uvidí zápas jako řemen! Vždyť půjde o střet dvou týmů, které v předchozích dvou kolech dokázaly porazit do té doby suverénní Nymburk. Prostějov lídra tabulky deklasoval téměř třicetibodovým rozdílem.

„Přijďte podpořit náš tým proti silnému soupeři, pozvěte své přátele a vraťme právě v utkání s Prostějovem rekord zpět k nám,“ ještě jednou vyzývá fanoušky Pavel Stara.

A závěrem se vrací k prvnímu duelu roku 2010, který Synthesia odehrála minulou sobotu. „V posledním domácím utkání proti Nymburku byla v ČEZ Aréně výtečná atmosféra. Tak si ji pojďme všichni společně užít znovu.“